Skip to main content

Στον όμιλο Πρόδρομου Παυλίδη το ακίνητο της ΕΒΖ στην οδό Κουντουριώτου

Σημαντική επένδυση ετοιμάζει ο όμιλος Παυλίδη για τη μετατροπή του ημιτελούς ακινήτου σε κτήριο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ο όμιλος επιχειρήσεων Παυλίδη, μόλις ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης του ημιτελούς ακινήτου της ΕΒΖ, στην παραλιακή οδό Κουντουριώτου, ενός ακινήτου που βρίσκεται απέναντι από την κεντρική πύλη του λιμένα και αποτελεί ένα από τα «φιλέτα» του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης .

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Γιάννης Παυλίδης, ο Όμιλος προσέφερε για το πολυώροφο της Κουντουριώτου, «κάτι μεταξύ 4 και 5 εκατομμυρίων ευρώ», ενώ τουλάχιστον άλλα τόσα θα δώσει για την ολοκλήρωση και διαμόρφωση του ακινήτου.

Ο κ. Γιάννης Παυλίδης, μέλος της βορειοελλαδικής επιχειρηματικής οικογένειας που έχει δημιουργήσει έναν ισχυρό όμιλο στους κλάδους των δομικών υλικών, τροφίμων και συσκευασιών, σημείωσε πως η αγορά του ακινήτου έχει επενδυτικό χαρακτήρα και πως ο Όμιλος στρέφεται περισσότερο στο να δημιουργήσει ένα κτήριο επαγγελματικών χώρων, υψηλών ποιοτικών στάνταρτς, καθώς η πώληση της ΟΛΘ Α.Ε.  αναμένεται να αναθερμάνει το ενδιαφέρον μεγάλων επιχειρηματικών φορέων για την απόκτηση βάσης στη Θεσσαλονίκη.

Το πολυώροφο κτίριο που περίμενε αρκετά χρόνια για να αξιοποιηθεί (σ.σ. και στο παρελθόν είχε βγει προς πώληση, από την ΕΒΖ), αυτή την φορά, στον πλειοδοτικό διαγωνισμό που προκήρυξε η Πειραιώς Real Estate, προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών υποψηφίων αγοραστών και μάλιστα πουλήθηκε με αναπροσαρμοσμένο το ελάχιστο τίμημα στα 4 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο στην παραλιακή οδό Κουντουριώτου 9,  διαθέτει κύριους χώρους 4.846,54 τετρ. μέτρων, βοηθητικούς χώρους 564,70 τ.μ. και δύο υπόγεια που χρησιμεύουν και ως πάρκινγκ 1131,74 και 1010 τετρ. μέτρων αντιστοίχως.

Ο όμιλος επιχειρήσεων Παυλίδη, με έδρα τα Γιαννιτσά, δημιουργήθηκε από τον κ. Πρόδρομο Παυλίδη, ο οποίος έχει μικρασιατική καταγωγή  και γεννήθηκε στον Αξό Γιαννιτσών. Στον Όμιλο, ανήκει η «Πλαγιάρι Παυλίδης Α.Ε», εταιρεία με λατομείο αδρανών, που κατέθεσε και την προσφορά για το ακίνητο της Κουντουριώτου. Επίσης στον Όμιλο, ανήκει η κονσερβοποιΐα «Π. Παυλίδης ΑΒΕΕ», η «Solid Fuels S.A.», εταιρεία πετρελαιοειδών- καυσίμων, όπως επίσης η βιομηχανία τσιμέντου «Pella Cement» και  η εταιρεία παραγωγής ασβέστη «Domiki A.E.». Ο όμιλος έχει μετοχικά μερίδια στη βιομηχανία συσκευασιών «National Can Hellas A.E.», όπως και στην εταιρεία παραγωγής χυμών "Κ&Ρ Α.Ε.".