Skip to main content

Στον όμιλο Λαυρεντιάδη το 31,3% της ProtonBank

Δυναμική είσοδο στην τραπεζική αγορά έκανε ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Aκολουθεί την ερχόμενη εβδομάδα και δεύτερο χτύπημα στο χώρο των ΜΜΕ.
Δυναμική είσοδο στην τραπεζική αγορά έκανε σήμερα ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, εξαγόρασε το 31,3% των μετοχών της Proton Bank από τον όμιλο Πειραιώς. Σχετική ανακοίνωση έγινε από τον τελευταίο στο Χρηματιστήριο αργά το απόγευμα, όπου αναφέρεται και το τίμημα. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι σήμερα μεταβίβασε στον κ. Λαυρέντιο Λαυρεντιάδη 19.629.247 μετοχές (ποσοστό 31,315% του μετοχικού κεφαλαίου) εκδόσεως της ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας «Proton Τράπεζα Α.Ε.», έναντι συνολικού τιμήματος 70.665.289,20 ευρώ». Η μετοχή της Proton Bank ενισχύθηκε κατά 8,29%

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όμιλος Λαυρεντιάδη σχεδιάζει να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο μάνατζμεντ της τράπεζας, σηματοδοτώντας έτσι την επόμενη μέρα της. Παράλληλα, καλά ενημερωμένες πηγές, ανέφεραν στη Voria.gr ότι την επόμενη εβδομάδα επίκειται και νέο «χτύπημα» από την πλευρά Λαυρεντιάδη. Αυτή τη φορά, η κίνηση θα γίνει στο χώρο των  Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.