Skip to main content

Στον Λευκό Πύργο τα τρακτέρ-Κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο(φωτο+vid)

Με περίπου 30 τρακτέρ οι αγρότες από Μάλγαρα και Κουλούρα έκαναν απόβαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Ζήτησαν συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στον Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν από τη 1 το μεσημέρι αγρότες από το μπλόκο των Μαλγάρων και της Κουλούρας.

Με περίπου 30 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα οι αγρότες έκαναν απόβαση στο κέντρο της πόλης και παρέμειναν στο Λευκό Πύργο για περίπου δύο ώρες.

Λίγο πριν τις 15.00 οι αγρότες αποχώρησαν από τον Λευκό Πύργο. Κινήθηκαν στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, στην Γ΄ Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια μέσω της οδού Τσιμισκή πήραν τον δρόμο της επιστροφής για τα μπλόκα τους.

 

Κυκλοφοριακά προβλήματα καταγράφονται στο κέντρο της πόλης. Για περισσότερες απο δύο ώρες ήταν κλειστές οι οδοί Λ. Νίκης, Π. Μελά και Εθν. Αμύνης. Λόγω της κινητοποίησης των αγροτών εφαρμόστηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Κάθε μέρα ακούμε καινούρια μέτρα. Αυτοί υπόσχονται ότι δεν θα πάρουν καινούρια μέτρα και μετά υπογράφουν. Ρίχνουν ο ένας στον άλλο το φταίξιμο. Θέλουμε την επιβίωσή μας», σημείωσε ο Κώστας Ανεστίδης, εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής αγροτών.

Οι αγρότες όπως ανέφεραν κατά τις ομιλίες τους στον Λευκό Πύργο, ζητούν συμπαράσταση από όλες τις κοινωνικές ομάδες. Ζήτησαν πάντως συγνώμη από τους Θεσσαλονικείς για την ταλαιπωρία.

«Είναι τιμή μας σήμερα που είναι εδώ σωματεία και μας στηρίζουν. Μακάρι να ήταν κι άλλοι. Ζητάμε συγνώμη στους συμπολίτες της Θεσσαλονίκης για το μπλόκο που κάνουμε εδώ στο Λευκό Πύργο, αλλά είπαμε ότι θα είναι μόνο για 2 ώρες στο πλαίσιο της έκθεσης», τόνισε ο κ. Ανεστίδης.

Την κατανόηση των Θεσσαλονικέων για την ταλαιπωρία που προκάλεσαν σήμερα και την συμπαράσταση του κόσμου, ζήτησε και ο εκπρόσωπος των αγροτών κ. Φωτεινός. 

Στον Λευκό Πύργο ανέμεναν τους αγρότες και τα μέλη του ΠΑΜΕ όπου νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση και πορεία σε ένδειξη συμπαράστασης.

Οι αγρότες ξεκίνησαν λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι από τον μπλόκο των Μαλγάρων για την κάθοδό τους στη Θεσσαλονίκη. Εισήλθαν στην πόλη από την δυτική είσοδο και μέσω των δικαστηρίων και των οδών Κουντουριώτου και Λ. Νίκης, έφτασαν στον Λευκό Πύργο.