Skip to main content

Στον κόσμο του διαδικτύου η Αρχιεπισκοπή

Ενεργά μπαίνει στο κόσμο του διαδικτύου η Αρχιεπισκοπή. Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, από σήμερα τίθεται στη διάθεση του κοινού η νέα ιστοσελίδα της Ιεράς Α
Ενεργά μπαίνει στο κόσμο του διαδικτύου η Αρχιεπισκοπή. Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, από σήμερα τίθεται στη διάθεση του κοινού η νέα ιστοσελίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η οποία παρουσιάζεται ανεξάρτητη από τον διαδικτυακό τόπο ecclesia.gr.

Η ιστοσελίδα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πάρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες και υπηρεσίες στον επισκέπτη. Ήδη δικτυώθηκε παράλληλα με δέκα ενορίες σε πιλοτική βάση, ενώ απώτερος σκοπός είναι η διαδικτύωση με τις 144 ενορίες της Αρχιεπισκοπής. Ετσι, εκτός από τις «παραδοσιακές» πληροφορίες, που όλοι μπορούν να βρούν σε μια ιστοσελίδα, υπάρχουν και άλλες δυνατότητες που βοηθούν στο να καταργηθεί η γραφειοκρατία σε πρώτο επίπεδο μεταξύ της Αρχιεπισκοπής (διοίκησης) και των Ενοριών και σε δεύτερο, μεταξύ του κοινού (όσοι ενδιαφέρονται για πιστοποιητικά αγαμίας, πνευματικά διαζευκτήρια, πιστοποιητικά γάμου κ.λπ.) και της Αρχιεπισκοπής, της ενορίας τους, δηλαδή. Συγχρόνως, οι κληρικοί μπορούν να βρίσκουν πια όλες τις εγκυκλίους και τα έγγραφα, που αφορούν την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Σκοπός είναι να μειωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και των 144 ενοριών της. Εξάλλου, η αρχιεπισκοπή προχωρεί ακόμη περισσότερο αξιοποιώντας και τους πολιτιστικούς θησαυρούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, που έχουν ψηφιοποιηθεί.

Ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ιδιαίτερα ένα ακόμη στοιχείο: «Χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες για να κάνουμε πιο γνωστό το φιλανθρωπικό μας έργο, που στα επόμενα δύο χρόνια θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο. Το διαδίκτυο είναι ένας τρόπος για να ενισχύσεις τον εθελοντισμό και να κάνεις ακόμη πιο γνωστές τις προσπάθειες της Εκκλησίας για το πρόβλημα των ναρκωτικών, τις υποδομές που δημιουργούνται για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για τις νέες κατασκηνώσεις, που δημιουργούμε, κ.λπ.. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα μηνύματα των καιρών».