Skip to main content

Στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου ο πρωθυπουργός

Εντυπωσιασμένος από το μεγαλείο του πολύ σημαντικού μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς , ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στον επιβλητικό καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου ξεναγήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία.

«Εντυπωσιασμένος από το μεγαλείο του πολύ σημαντικού μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που μαρτυρά τη στενή και βαθιά πνευματική και πολιτιστική σχέση των δυο λαών μας» έγραψε ο πρωθυπουργός στο βιβλίο επισκεπτών.

Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί αργότερα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. Οι δύο άνδρες θα έχουν την ευκαιρία, εκτός από την κατ' ιδίαν συνάντηση, να προβούν και σε κοινές δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης, ενώ παραλλήλως θα διεξαχθούν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας θα κλείσει με τη συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους της πολυάριθμης ελληνικής κοινότητας της Ουκρανίας (ξεπερνά τους 100.000). Κάποιοι από αυτούς, όμως, ζουν σε περιοχές των πολεμικών συγκρούσεων, για αυτό και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε χθες, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων με τον ομόλογό του Βολοντίμιρ Γκρόισμαν, το ελληνικό ενδιαφέρον για την ασφάλεια των ανθρώπων αυτών.