Skip to main content

Στον εισαγγελέα η Ρούπα-Στο στόχαστρό της πολιτικοί και επιχειρηματίες

Ενεργοποιήθηκαν οι καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της Πόλα Ρούπα, ενώ αργότερα θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων οδηγήθηκε νωρίς το πρωί η Πόλα Ρούπα, η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Ηλιούπολη και στον Άγιο Δημήτριο.

Ενεργοποιήθηκαν οι καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της, ενώ αργότερα θα μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το κατηγορητήριο για την 25χρονη άλλαξε, με βάση στοιχεία και ευρήματα που προέκυψαν από το σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα στην οδό Ζαϊμη στην Ηλιούπολη.

Ενώ αρχικώς το κατηγορητήριο αφορούσε απλή υπόθαλψη, προστέθηκε και η κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την «Καθημερινή», στο διαμέρισμα της οδού Ζαϊμη 14 στην Ηλιούπολη βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών.

Πιθανότατα η Ρούπα και οι συνεργοί της ή σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις ή σκόπευαν να τους επικαλεστούν σε προκηρύξεις.

Το ανήλικο παιδί της μεταφέρθηκε στο Παίδων  με απόφαση της εισαγγελέως Ανηλίκων.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξεταστεί αίτημα των συγγενών και του δικηγόρου της που ζητούν άμεσα να δoθεί η επιμέλεια είτε στην αδελφή της Ρούπα, είτε στη μητέρα της.

Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης, όπως γνωστοποίησαν με δηλώσεις τους την Πέμπτη, άρχισαν απεργία πείνας, ζητώντας να δοθεί η επιμέλεια του γιου τους σε συγγενείς της πρώτης.