Skip to main content

Στον εισαγγελέα οι «8», έξω από τα δικαστήρια Τούρκοι δημοσιογράφοι

Οι κατηγορούμενοι θα προσαχθούν στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης σήμερα το μεσημέρι με τη διαδικασία του αυτοφώρου

Αρκετοί είναι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που έχουν «στηθεί» από το πρωί σήμερα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης, παρά το γεγονός ότι οι οκτώ στρατιωτικοί που αυτομόλησαν κατά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία θα ζητήσουν και αναμένεται να λάβουν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν.

Οι δημοσιογράφοι από τη γειτονική χώρα αναμένουν την προσαγωγή των «8», οι οποίου ζητούν από τη χώρα μας πολιτικό άσυλο. 

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί κατηγορούνται ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας και ότι δεν είχαν λάβει σχετική άδεια για να πετάξουν στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Σήμερα το μεσημέρι θα προσαχθούν στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, δεν γνώριζαν ότι γινόταν πραξικόπημα και ισχυρίζονται ότι απλά εκτελούσαν εντολές.

Με τη σύλληψή τους έχει ασχοληθεί προσωπικά ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δήλωσε χθες ότι δεν θα αγνοήσει το αίτημα του λαού για επαναφορά του μέτρου της θανατικής ποινής και ότι θα το συζητήσει με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός του είπε πως η Ελλάδα θα εκδώσει στην Τουρκία τους 8 πραξικοπηματίες μέσα σε 15 με 20 μέρες.