Skip to main content

Στον εισαγγελέα οι δύο επικίνδυνοι κακοποιοί που συνελήφθησαν στο Βύρωνα

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δύο Αλβανοί που συνελήφθησαν χθες μετά την αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στον Βύρωνα.
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δύο Αλβανοί που συνελήφθησαν χθες μετά την αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στον Βύρωνα.

Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Η δίωξη αφορά στα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστειών κατά συρροή, παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής, απόπειρας ανθρωποκτονίας που αφορά ληστεία που είχαν κάνει στο Ναύπλιο, διακεκριμένων κλοπών, αποδράσεων και διακεκριμένης κατοχής όπλων και εκρηκτικών.

Ο συνήγορος των δύο κατηγορουμένων Άκης Κεχαγιόγλου εξέφρασε την οδύνη του για το θάνατο του 25χρονου πολίτη και τη λύπη και συντριβή των εντολέων του, οι οποίοι, όπως είπε, τονίζουν πως δεν έχουν αυτοί ευθύνη για τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου.

Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου, οι εντολείς του υποστηρίζουν ότι ο 25χρονος δεν πέθανε από δικά τους πυρά, κάτι που, όπως λένε, θα αποδειχθεί από τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου οι δύο κατηγορούμενοι ομολογούν τις ληστείες και υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί χωρίς να προειδοποιήσουν για τις ιδιότητές τους άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Όπως μετέφερε ο συνήγορός τους, οι δύο δράστες έριξαν χειροβομβίδες τη στιγμή που στην περιοχή δεν υπήρχε κανένας πολίτης και μετά από λίγο είδαν τον 25χρονο να πέφτει κάτω. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Κεχαγιόγλου, ο ένας εκ των δύο εντολέων του αισθάνεται υπεύθυνος για τον θάνατο του 25χρονου και για το λόγο αυτό προτίθεται να αναλάβει να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια για το μεγάλωμα του παιδιού του.

Η δικογραφία για τη συμπλοκή στο Βύρωνα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και γι΄αυτό δεν διαβιβάστηκε σήμερα στον εισαγγελέα.