Skip to main content

Στον δήμο Καλαμαριάς φιλοξενούνται 22 πρόσφυγες από τη Συρία

Η αντιδημαρχία καλεί τους δημότες της Καλαμαριάς, τους Συλλόγους και τις πρωτοβουλίες πολιτών, να συμβάλλουν στην επιτυχία του προγράμματος

Δύο από τις φιλοξενούμενες οικογένειες Σύριων προσφύγων στην Καλαμαριά, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του προγράμματος “React” με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Μαρία Παυλίδου – Βασιλειάδου.

Η αντιδήμαρχος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις συνθήκες φιλοξενίας και υλοποίησης του προγράμματος, συνομίλησε με τους πρόσφυγες σχετικά με την οδύσσεια του ξεριζωμού τους, τα προβλήματα στο ταξίδι τους προς την Ευρώπη, τις καθημερινές ανάγκες των παιδιών κ.α. Στα προσφυγόπουλα διατέθηκαν κουβέρτες, ρούχα και παιδικά παιχνίδια τα οποία προσφέρθηκαν το προηγούμενο διάστημα από αλληλέγγυους και συλλέχτηκαν από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας.  

Μέχρι στιγμής στο πλαίσιο του προγράμματος για τον Δήμο Καλαμαριάς, φιλοξενούνται 22 πρόσφυγες από τη Συρία, εκ των οποίων τα 15 είναι μικρά παιδιά και βρέφη.

Η αντιδημαρχία καλεί τους δημότες της Καλαμαριάς, τους Συλλόγους και τις πρωτοβουλίες πολιτών, να συμβάλλουν στην επιτυχία του προγράμματος, καθώς και στην στήριξη των άλλων πρωτοβουλιών του Δήμου που αφορούν την αρωγή σε συμπολίτες  που το έχουν ανάγκη, στους δύσκολους καιρούς της κρίσης.(Κοινωνικό Ιατρείο, Παντοπωλείο, Ιματισμός, Συσσίτιο κ.α.)

Επίσης, καλεί τους ενδιαφερόμενους, ιδιοκτήτες ακινήτων προς ενοικίαση ή εν δυνάμει φιλοξενούσες οικογένειες, αλλά και όποιον πολίτη αναζητά πληροφορίες για το πρόγραμμα «REACT» να απευθύνεται στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας (Παπανικόλα 18 και Αμισού γωνία), στο τηλέφωνο 2313 314 512 και στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Καλαμαριάς (www.kalamaria.gr) στην υποενότητα των προγραμμάτων της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας και στο facebook  στη σελίδα του REACT.

Αξίζει να αναφερθεί ότι,  η χρηματοδότηση και η υλοποίηση του προγράμματος “REACT” με τους  Δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Νεάπολης – Συκεών θα συνεχισθεί  και το  2017 , όπως διαβεβαιώνει η  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Το έργο αφορά την προσωρινή φιλοξενία οικογενειών -προσφύγων από τις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας σε διαμερίσματα ιδιωτών που εκμισθώνονται από πλευράς του Δήμου Καλαμαριάς, καθώς και σε φιλοξενούσες οικογένειες.