Skip to main content

Στον αστερισμό των εορτών από αύριο ο Δ. Νεάπολης - Συκεών

Σε μια πανδαισία χαράς για μικρούς και μεγάλους προβλέπεται να εξελιχθεί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών η περίοδος προ των εορτών των Χριστογέννων.

Σε μια πανδαισία χαράς και κεφιού για μικρούς και μεγάλους προβλέπεται να εξελιχθεί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών η περίοδος ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, που επίσημα σηματοδοτείται από το άναμμα του πρώτου χριστουγεννιάτικου δένδρου που θα γίνει αύριο στη Δ.Ε. Συκεών.

Πρόκειται για μια μακρά περίοδο 16 ημερών, κατά την οποία σε όλη την επικράτεια του δήμου θα κυριαρχήσουν οι ήχοι και τα χρώματα, το χαμόγελο και η αγάπη, στέλνοντας όλοι μαζί το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας.

Και βέβαια, επίκεντρο όλων αυτών των πλούσιων δράσεων και εκδηλώσεων δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τα παιδιά, ενώ έντονο είναι και το στοιχείο της κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους.

Αυτή τη διάσταση ακριβώς αναδεικνύει με το μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, όταν τονίζει ότι «μόνο εμείς έχουμε τη δύναμη της καρδιάς και τη θέληση να συνεχίσουμε με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία, χωρίς κανείς να μπορεί να μας το στερήσει…». «Εμείς δεν παραδοθήκαμε ποτέ», αναφέρει χαρακτηριστικά, και προσθέτει μεταξύ άλλων: «Η εποχή μας δεν είναι εύκολη… Η κρίση πλήγωσε την ελπίδα μας. Κι όμως, μπορούμε… Παρά τη στενοχώρια, συχνά και την απελπισία, μπορούμε να παραμείνουμε αυτό που πάντα ήμασταν. Γενναιόδωροι στην ευγένεια, την κατανόηση, την αλληλοβοήθεια. Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και σφίγγουμε στις αγκαλιές μας τα παιδιά μας που το περιμένουν πως και πως, και το αξίζουν όσο κανείς… Κι ευχόμαστε να ζήσουμε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, που είναι η αγάπη».

Ο μεγάλος και πλούσιος κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων σηματοδοτείται από το άναμμα του πρώτου χριστουγεννιάτικου δένδρου, που θα γίνει αύριο, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στο πάρκο Ελπίδος, στις Συκιές, υπό τους ήχους και τις μελωδίες μουσικών Συνόλων Πνευστών και της Λαϊκής Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών.

Στο όμορφα στολισμένο χώρο της Πολιτιστικής Γειτονιάς, υπό τη σκέπη της ιστορίας των Βυζαντινών Τειχών, θα ανταλλάξουμε ευχές και χαμόγελα, μέσα σε ένα κλίμα που επιφυλάσσει εκπλήξεις. Οι… οικοδεσπότες θα σερβίρουν τραχανά και πισία, με τον Άϊ Βασίλη να περιμένει στο σπιτάκι του τα γράμματα των μικρών του φίλων, ενώ θα υπάρχουν και δημιουργικά εργαστήρια στο σπιτάκι της ζωγραφικής.

Το χαρούμενο και αισιόδοξο κλίμα θα συνεχισθεί και στις άλλες τρεις Δημοτικές Ενότητες, όπου θα φωταγωγηθούν τα χριστουγεννιάτικα δένδρα, και συγκεκριμένα:
Δ.Ε. Πεύκων: Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, 6:00 μ.μ.
(Σιντριβάνι, Λεωφ. Γ.Παπανικολάου με Ειρήνης)  

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Σύνολο Πνευστών του Ωδείου Νεάπολης-Συκεών και η Μαθητική Χορωδία του ΚΔΑΠ  Πεύκων. Θα παρουσιασθεί το έθιμο του Χριστόψωμου, θα σερβιριστεί τραχανάς και οι μικροί μας φίλοι θα δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής.

Δ.Ε. Νεάπολης: Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, 6:00 μ.μ. (πλατεία Ειρήνης-Ρολόι)
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Σύνολο Πνευστών του Ωδείου Νεάπολης-Συκεών και η Μαθητική Χορωδία του Ωδείου Νεάπολης-Συκεών

Δ.Ε. Αγ. Παύλου: Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, 6:00 μ.μ.
(Λεωφόρος Όχι,  Άγ. Παύλος)
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:  Σύνολα Πνευστών και Φωνητικό Σύνολο του Ωδείου Νεάπολης-Συκεών
 
Εκδηλώσεις παντού και για όλους…

Ιδιαίτερο χρώμα και ζωντάνια αναμένεται να δώσουν στην περιοχή μουσικά σύνολα και παιδικές χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, που θα διασκορπιστούν σε όλα τα σημεία χαρίζοντας μουσικές νότες. Πρόβλεψη υπήρξε και για τους επαγγελματίες της περιοχής με τη διοργάνωση της «Γιορτής της Αγοράς», ενώ παράλληλα δημιουργείται και «Η πλατεία του Άϊ Βασίλη» που θα περιμένει τους μικρούς του φίλους στο δικό του σπιτάκι.

Στη μεγάλη γιορτή συμμετέχουν και τα ΚΔΑΠ, όπως επίσης και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες, έχοντας ετοιμάσει ένα ιδιαίτερα ελκυστικό πρόγραμμα για τα παιδιά, ενώ αντίστοιχες δράσεις έχουν ετοιμάσει και τα ΚΑΠΗ. Έτσι θα έχουμε:

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις δυο Δημοτικές Βιβλιοθήκες Συκεών και Νεάπολης,
Γιορτή της Αγοράς,
Παιδική Χριστουγεννιάτικη Γιορτή,
Πλατεία του Άϊ Βασίλη στη Νεάπολη με πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά μέσα και έξω από το σπιτάκι του,
Τουρνουά Αγάπης με πρωταγωνιστές τα παιδιά από τα αθλητικά τμήματα των ΚΔΑΠ,
Εορταστικές εκδηλώσεις των ΚΔΑΠ, των Αθλητικών Τμημάτων και της Σχολής Χορού, και
Γιορτή του Μετανάστη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα.

Στη μεγάλη γιορτή, τέλος, δυναμικά παρούσα και η 21η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών, η οποία αποτέλεσε από την περασμένη Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, τον προάγγελο, αλλά και τον διαμορφωτή του εορταστικού κλίματος.

Η Χορωδιακή Συνάντηση, η οποία είναι ένας από τους καταξιωμένους πολιτιστικούς θεσμούς του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ολοκληρώνεται σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Το Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων), με τις εμφανίσεις των χορωδιών να ξεκινούν στις 6:30 το απόγευμα, θα πλημμυρίσει και σήμερα με ήχους και μελωδίες έργων Ελλήνων συνθετών, παραδοσιακών τραγουδιών και καλάντων, αλλά και με ανθρωπιά και κοινωνική αλληλεγγύη καθώς θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μέσω των οποίων υποστηρίζονται εκατοντάδες άποροι, άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας.