Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
x

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ

Οι καθυστερήσεις στη συγκρότηση και τη λειτουργία του νέου υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων έχουν εκτροχιάσει ολόκληρο το πρόγραμμα.

Οι καθυστερήσεις στη συγκρότηση και τη λειτουργία του νέου υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων έχουν εκτροχιάσει ολόκληρο το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να καθυστερούν κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να φέρουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία. Αυτό σημειώνουν ξένα επενδυτικά κεφάλαια από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, που παρακολουθούν με μεγάλο σκεπτικισμό τις εξελίξεις (και) από αυτό το μέτωπο στην Ελλάδα. Πολυδιαφημισμένο και φιλόδοξο ως εγχείρημα, η μετάθεση της λειτουργίας του – στην καλύτερη περίπτωση – την άνοιξη του 2017 ισοδυναμεί με «πάγωμα» κάθε νέας σημαντικής πρωτοβουλίας.

Σε συνδυασμό με το «πάγωμα» του νέου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, λόγω ΔΕΣΦΑ, «ένας ολόκληρος μηχανισμός εξωστρέφειας, ίσως ο μόνος με κάποια αποτελέσματα την τελευταία διετία, βρίσκεται σε αδράνεια», αναφέρουν επενδυτικοί τραπεζίτες που παρακολουθούν από κοντά το πρόγραμμα. Ομως εκτιμάται πως είναι θέμα χρόνου οι δανειστές να ανοίξουν και αυτό το μέτωπο, παρά τη φαινομενική ηρεμία και τις καθησυχαστικές διαρροές που κάνει το υπουργείο Οικονομικών. Ουδείς έχων εμπειρία από διοίκηση επιχειρήσεων και διαχείριση περιουσίας δεν πιστεύει πως το αρχιτεκτόνημα αυτό θα μπορεί να λειτουργήσει, στην καλύτερη περίπτωση, πριν από τα τέλη του 2017.

Το γεγονός θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη απώλεια εσόδων και όχι μόνο...
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ