Skip to main content

Στόλτενμπεργκ: Οι διαφωνίες Τουρκίας - Ελλάδος να επιλύονται

Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, από το 1952, δήλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη που παραχώρησε

Η ένταση στο Αιγαίο πρέπει να αντιμετωπισθεί μεταξύ των δύο χωρών δήλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Αναντολού πριν την επικείμενη επίσκεψή του στην Άγκυρα.

«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, από το 1952. Και οι δύο συμβάλλουν στην συλλογική μας άμυνα. Αναμένω ότι οι διαφωνίες που παρουσιάζονται σε ορισμένα θέματα να επιλύονται μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος στο πλαίσιο των καλών σχέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζω ότι οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών είχαν πρόσφατα μια τηλεφωνική επικοινωνία και ότι συμφώνησαν να επιλύσουν αυτές τις διαφορές μέσω του διαλόγου».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν το ΝΑΤΟ προβλέπει να αναλάβει κάποιο ρόλο είπε: «Όχι δεν τίθεται θέμα για το ΝΑΤΟ. Είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπισθεί μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας" συμπλήρωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.