Skip to main content

Στολίστηκε και επίσημα η πλατεία Αριστοτέλους- Ο χορός Μπουτάρη(φωτο)

Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τα Χριστούγεννα

Με κάθε λαμπρότητα και μέσα σε πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε στις 8 το απόγευμα η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου στην πλατεία Αριστοτέλους, από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι «εκλογές δεν θα γίνουν τώρα θα γίνουν, τον Μάιο του 2019», ενώ μίλησε για το κόνσεπτ του φετινού στολισμού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε:

«Ο φετινός Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος που ουσιαστικά ξεκινά σήμερα είναι αποτέλεσμα ομόφωνης ψηφοφορίας του Δημοτικού Συμβουλίου και το σχεδιάσαμε με τον αρχιτέκτονα Απόστολο Βεττα. Θέλαμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα, χριστουγεννιάτικα χωριά, δέντρα, Άγιο Βασίλη, λούνα παρκ και να φτιάξουμε αυτό το παραμύθι που φαντάστηκε ο κ. Βέττας. Είναι ένα σκηνικό που αφήνει τη φαντασία σας να τρέξει. Το καράβι είναι το παραδοσιακό καράβι το ελληνικό, επειδή το δέντρο όπως ξέρετε είναι ξενόφερτο. θα δείτε και την Παναγία με το Χριστό στην αγκαλιά, το οποίο όμως μπορεί να συμβολίζει και τους πρόσφυγες. Γιατί αυτή τη στιγμή έχει ένα σωρό πρόσφυγες που ταλαιπωρούνται και ποιος ξέρει πόσο ακόμα θα ταλαιπωρούνται. Όπως βλέπετε είναι όλο το Δημοτικό Συμβούλιο εδώ... Δεν έχουμε εκλογές, εκλογές θα έχουμε το Μάιο του 19»

Στην εκδήλωση της φωταγώγησης συμμετείχαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και το χορευτικό σχήμα «Jingle Jitterbugs».

Ως και την 31η Δεκεμβρίου ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει εκατοντάδες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν δράσεις για παιδιά, μουσική, χορό, εικαστικά, θέατρο και παράλληλα δρώμενα, σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα και σκηνογράφο, Απόστολο Βέττα και τους συνεργάτες του, οι οποίοι έχουν επιμεληθεί και το σύνολο του εορταστικού διακόσμου της πόλης.







































Ι