Skip to main content

Στοκχόλμη:Ένα 11χρονο κορίτσι το πρώτο ταυτοποιημένο θύμα της επίθεσης

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι της το απόγευμα της Παρασκευής προκειμένου να πάρουν δείγματα DNA και με αυτό τον τρόπο έφτασαν στην ταυτοποίηση.

Ένα 11χρονο κορίτσι είναι το πρώτο ταυτοποιημένο θύμα της σοκαριστικής επίθεσης με φορτηγό που εξαπέλυσε ένας 39χρονος Ουζμπέκος σε κεντρικό πεζόδρομο της Στοκχόλμης την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Expressen, το κορίτσι επέστρεφε σπίτι του. Κατευθυνόταν προς έναν σταθμό του μετρό όπου θα συναντούσε τη μητέρα του με την οποία μίλησε για τελευταία φορά λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα) της Παρασκευής,

Νωρίτερα, η οικογένεια του κοριτσιού είχε απευθύνει έκκληση για πληροφορίες προκειμένου να το εντοπίσει. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι της το απόγευμα της Παρασκευής προκειμένου να πάρουν δείγματα DNA και με αυτό τον τρόπο έφτασαν στην ταυτοποίηση.

Χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί ανακοίνωσαν τα δυσάρεστα στους γονείς της 11χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι το κλεμμένο φορτηγό το μεσημέρι της Παρασκευής μπήκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζόδρομους του κέντρου της Στοκχόλμης, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους (δείτε αναλυτικότερα εδώ).