Skip to main content

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων και οι κτηνοτρόφοι

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, οι οποίοι διεκδικούν τόσο οικονομικές ενισχύσεις, όσο και την επίλυση θεσμικών τους αιτημάτων.
Στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι Έλληνες κτηνοτρόφοι. Διεκδικούν, από την πλευρά τους, τόσο οικονομικές ενισχύσεις, όσο και την επίλυση θεσμικών τους αιτημάτων, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσής τους, Δημήτρης Καμπούρης.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων αυτών, την προσεχή Πέμπτη, κτηνοτρόφοι από τη Δράμα πρόκειται να κατευθυνθούν στο τελωνείο της Εξοχής, όπου προτίθενται να ρίξουν στους δρόμους μεγάλες ποσότητες γάλακτος. Αντίστοιχη κίνηση θα ακολουθήσει την Παρασκευή από κτηνοτρόφους της Ξάνθης, οι οποίοι, σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, θα αποκλείσουν κατά πάσα πιθανότητα το κτίριο της νομαρχίας.

Χθες, κτηνοτρόφοι του Κιλκίς βρέθηκαν νωρίς το μεσημέρι στο τελωνείο της Δοϊράνης, όπου και διαδήλωσαν δυναμικά μαζί με τους αγρότες συναδέλφους τους, ρίχνοντας στο οδόστρωμα ποσότητες γάλακτος. Στο μεταξύ, το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, θα συνεδριάσει στη Θεσσαλονίκη η ολομέλεια των προέδρων των κτηνοτροφικών συλλόγων της χώρας, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, αναφορικά με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, οι κτηνοτρόφοι προτίθενται να πραγματοποιήσουν στην Αθήνα πανελλαδικό συλλαλητήριο, είτε στα τέλη του Φεβρουαρίου, είτε το αργότερο στις αρχές του επόμενου μήνα.