Skip to main content

Στο τραπέζι μία «επαναστατική» πρόταση για την Αττικής

Την παραίτηση του βασικού μετόχου της τράπεζας Αττικής, του ΤΣΜΕΔΕ, προτείνει ο SSM προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας.

Η πρόταση έχει διατυπωθεί από τον SSM, εντάσσεται σε ένα γενικότερο κλίμα απο-ιδρυματοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ελλάδα και αφορά στα 70 εκατ ευρώ, που λείπουν, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής, που εδώ και μήνες είναι στον αέρα! Τι προβλέπει; Με δύο λόγια, ζητά τα λεφτά να δοθούν με παραίτηση του βασικού μετόχου (ΤΣΜΕΔΕ – Ταμείο των Μηχανικών), ώστε να μειωθεί το σημερινό του ποσοστό στην τράπεζα (υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο 56%).

Η πληροφορία κυκλοφορεί σε ορισμένα «αρμόδια» γραφεία τα τελευταία 24ωρα, ως μια από τις ελάχιστες λύσεις που έχουν απομείνει για να κλείσει και αυτό το μέτωπο. Στο Ταμείο, ωστόσο, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που θα βάλει την υπογραφή του κάτω από μια τέτοια απόφαση. Κι αυτό γιατί τις τελευταίες δεκαετίες το ΤΣΜΕΔΕ υπολογίζεται ότι έχει επενδύσει στην Τράπεζα Αττικής, συνολικά πάνω από 750 εκατ ευρώ και σήμερα η αξία τους είναι χαμηλότερων των 60 εκατ ευρώ!

Κατά συνέπεια, όποιος από εκεί συναινέσει σε αυτή την εξέλιξη, της μερικής έστω απο-επένδυσης, θα βρεθεί ενώπιος ενδεχόμενων ευθυνών...