Skip to main content

Στο τραπέζι πρόταση για τρίτο δεκαήμερο εκπτώσεων στη Θεσσαλονίκη

Η συζήτηση ξεκίνησε, καθώς σύμφωνα με τον νέο νόμο η περίοδος εκπτώσεων επιμηκύνεται από δύο δεκαήμερα σε δύο δεκαπενθήμερα.

Το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός τρίτου δεκαημέρου συζητούν ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η συζήτηση ξεκίνησε καθώς σύμφωνα με τον νέο νόμο η περίοδος εκπτώσεων επιμηκύνεται από δύο δεκαήμερα σε δύο δεκαπενθήμερα.

«Ο Εμπορικός Σύλλογος πρότεινε, και εμείς συμφωνούμε μαζί του, αντί να προσθεθούν πέντε ημέρες στα δεκαήμερα, να υπάρξει ένα τρίτο δεκαήμερο εκπτώσεων» δηλώνει στη Voria.gr ο Κώστας Γιουτίκας, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τον κ. Γιουτίκα, η Περιφέρεια αναμένει τις επίσημες προτάσεις του ΕΣΘ ενώ μια από τις ιδέες που ακούγονται εκ μέρους των εμπόρων είναι το δεκαήμερο να ενταχθεί στην περίοδο της ΔΕΘ, όταν δηλαδή η πόλη έχει πολύ κόσμο.

Εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου εκτιμάται ότι ένα  10ήμερο εκπτώσεων κατά την περίοδο της Διεθνούς Έκθεσης θα λειτουργούσε πολύ θετικά στην αγορά της πόλης.

Σημειώνεται ότι μετά τις διαβουλεύσεις με τον Εμπορικό Σύλλογο, η τελική πρόταση θα κατατεθεί προς έγκριση στην αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου ενώ η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 22 Μαρτίου.