Skip to main content

Στο Συμβούλιο Εφετών η απαγόρευση εξόδου στον Γ. Τσουγκράνη

Τις επόμενες ημέρες θα αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών για το αν θα επιβληθεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Γ. Τσουγκράνη.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών για την επικύρωση ή μη της απαγόρευσης εξόδου που έχει επιβληθεί στον επιχειρηματία, κουμπάρο του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, Γιώργο Τσουγκράνη.

Σήμερα, εμφανίστηκε στο Συμβούλιο που συνεδρίασε για το ζήτημα αυτό ο επιχειρηματίας, ο οποίος κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατηγορία που του απαγγέλθηκε μετά την ομολογία του στην Εξεταστική Επιτροπή ότι άνοιξε, για να εξυπηρετήσει τον πρώην υπουργό, λογαριασμό σε τράπεζα της Ελβετίας, όπου εμβάστηκαν συνολικά 250.000 μάρκα.

Ο κ. Τσουγκράνης ζήτησε από τους εφέτες, να μην επικυρώσουν τον περιοριστικό όρο που του επιβλήθηκε, επικαλούμενος τη μόνιμη διαμονή του στην Ελλάδα, το καθαρό ποινικό μητρώο του, προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει κανέναν δεσμό με το εξωτερικό.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει επίσης ότι αν είχε υπόνοια πως τα χρήματα που μπήκαν στον επίμαχο λογαριασμό στην Ελβετία ήταν ύποπτα, δεν θα μετέφερε στην Ελλάδα και μάλιστα διατραπεζικά το 2007 το υπόλοιπο του λογαριασμού εκείνου.