Skip to main content

Στο στόχαστρο της δημοτικής αστυνομίας τα καφέ μπαρ στη Θεσσαλονίκη

Οι άντρες της δημοτικής αστυνομίας αναμένεται να συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα τους ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Στο στόχαστρο της δημοτικής αστυνομίας παραμένουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με στόχο να μπει τάξη τόσο στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων όσο και του ωραρίου μουσικής.

Οι άντρες της δημοτικής αστυνομίας αναμένεται να συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα τους ελέγχους στα καταστήματα μαζί με την ελληνική αστυνομία και το τμήμα ελεγκτών του δήμου Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα μετά τις εφόδους της δημοτικής αστυνομίας και την υποβολή μηνύσεων σε παραβατικά καταστήματα, ακολούθησαν οι έλεγχοι από τη Διεύθυνση Υγιεινής της ΠΚΜ και στη συνέχεια οι αποφάσεις για ανακλήσεις αδειών λειτουργίας δεκάδων καφέ μπαρ, εστιατορίων κλπ.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την δημοτική αστυνομία Λευτέρης Κιοσέογλου εμφανίζεται αποφασισμένος να σταματήσει η άναρχη εικόνα με τα τραπεζοκαθίσματα στην πόλη. «Θα συνεχίσουμε τους ελέγχους σε καθημερινή βάση για επεκτάσεις στο δημόσιο χώρο των καταστημάτων», ξεκαθάρισε, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα γίνονται και οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι τα Σαββατοκύριακα και για την ηχορύπανση.  

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πραγματοποιούνται κυρίως τις βραδινές ώρες από μεικτό κλιμάκιο δημοτικών αστυνομικών, ανδρών της ελληνικής αστυνομίας και ελεγκτών του κεντρικού δήμου, για το ωράριο λειτουργίας μουσικής και το δημόσιο χώρο που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα.

Εν τω μεταξύ, το επόμενο διάστημα αναμένονται και άλλες αποφάσεις για ανάκληση άδειας λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο κέντρο της πόλης, μετά από εισηγήσεις της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για παραβάσεις κυρίως επιπλέον ανάπτυξης καρεκλών.