Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Στο στόχαστρο σπείρας διαρρηκτών πολυκατοικία στην παραλία

Οι δράστες έβαζαν μικρά κομματάκια ξύλου εν είδει αναγνωριστικών σημάτων στα διαμερίσματα, που υποδήλωναν υποψήφιους στόχους διάρρηξης.

Την αποτροπή διαρρήξεων διαμερισμάτων ολόκληρης πολυκατοικίας στην παραλιακή λεωφόρο και την εξιχνίαση επιπρόσθετων υποθέσεων κλοπών από οικίες, πέτυχαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε υποθέσεις διαρρήξεων.

Σε επιτόπιες αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν μετά την αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, στο σύνολο σχεδόν των διαμερισμάτων 8όροφης πολυκατοικίας, βρέθηκαν μικρά κομματάκια ξύλου εν είδει αναγνωριστικών σημάτων, που υποδήλωναν υποψήφιους στόχους διάρρηξης και προσομοίαζαν με αυτά που είχαν βρεθεί και κατασχεθεί ως πειστήρια.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν 3 ακόμη θύματα της σπείρας, τις ισάριθμες κατοικίες των οποίων διέρρηξαν τα μέλη της οργάνωσης, στο κέντρο πόλης, παραβιάζοντας τις πόρτες ασφαλείας με ειδικό εξοπλισμό, ενώ αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους πλήθος κοσμημάτων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.