Skip to main content

Στο ΣτΕ προσέφυγε η Bayer

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η εταιρεία Bayer Ελλάς, ζητώντας να ακυρωθεί η αγορανομική διάταξη 3/2010, με την οποία καταρτίστηκε το δελτίο τιμών φαρμάκων για το έτος 2010
 Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία «Bayer Ελλάς» και ζητάει να ακυρωθεί η αγορανομική διάταξη 3/2010, η οποία υιοθέτησε την από 29.4.2010 απόφαση της υπουργού Οικονομίας με την οποία καταρτίστηκε το δελτίο τιμών φαρμάκων για το έτος 2010. Με το εν λόγω δελτίο τιμών μειώθηκαν οι ανώτατες τιμές πώλησης φαρμάκων.

Η Bayer υποστηρίζει ότι η μείωση των τιμών των φαρμάκων έγινε χωρίς να τηρηθούν τα κριτήρια που προβλέπει ο Ν. 3840/2010. Δηλαδή κατά την έκδοση του δελτίου τιμών δεν ελήφθη υπόψη ο μέσος όρος των τριών χαμηλότερων τιμών μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την προσφεύγουσα Ανώνυμη Εταιρεία, η αγορανομική διάταξη 3/2010, που τροποποίησε την προγενέστερη 2/2010, είναι αντισυνταγματική και παράνομη και εκδόθηκε χωρίς να υπάρχει προηγούμενη νομοθετική εξουσιοδότηση.