Skip to main content

Στο ΣτΕ πιθανόν να εκδικαστεί η υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών

Η υπόθεση αφορά στον Τούρκο αξιωματικό στον οποίο χορηγήθηκε άσυλο και στη συνέχεια κατατέθηκε αίτηση για να «παγώσει» η απόφαση χορήγησης ασύλου.

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών υπεβλήθη αίτημα η υπόθεση του Τούρκου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου να εκδικαστεί ως πρότυπη δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε η οποία απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου να καταλαμβάνει και τους υπόλοιπους επτά Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα.

Η υπόθεση αφορά στον Τούρκο αξιωματικό στον οποίο η 3η Ανεξάρτητη Επιτροπή Ασύλου χορήγησε άσυλο, και στη συνέχεια κατατέθηκε αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής για να «παγώσει» η απόφαση χορήγησης ασύλου, όπως και αίτηση ακύρωσης της απόφασης.

Παράλληλα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών άσκησε σήμερα, ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, παρέμβαση υπέρ του κύρους της απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Επιτροπής Προσφυγών της Αρχής Προσφυγών του ν. 4375/2016, με την οποία αναγνωρίστηκε το καθεστώς πρόσφυγα σε έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα στις 16.7.2016.

Την παρέμβαση υπογράφουν ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός και ο Δικηγόρος Αθηνών, Χριστόφορος Αργυρόπουλος. Η υπόθεση θα συζητηθεί κατά τη δικάσιμο της 15.2.2018.