Skip to main content

Στο ΣτΕ οι ιδιοκτήτες κολεγίων

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει ιδιοκτήτες των Κολεγίων και Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Παιδείας, Άρη Σπηλιωτόπουλου
Πρόταση να γίνει δεκτή μία από τις δεκάδες αιτήσεις των Κολεγίων και των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών που έχουν κατατεθεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο θα κάνει αύριο ο σύμβουλος Επικρατείας Ν. Μαρκουλάκης στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει ιδιοκτήτες των Κολεγίων και Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Παιδείας, Άρη Σπηλιωτόπουλου, του έτους 2009, με την οποία καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης των αδειών λειτουργίας των Κολεγίων.Ο κ. Μαρκουλάκης θα προτείνει να γίνει δεκτή μία μόνο προσφυγή που, μεταξύ των άλλων, υποστηρίζει ότι οι προϋποθέσεις αδειοδότησης των Κολεγίων δεν έπρεπε να καθοριστούν με υπουργική απόφαση, αλλά με Προεδρικό Διάταγμα.

Ακόμη, ο σύμβουλος Επικρατείας θα αναφέρει ότι ο καθορισμός των προϋποθέσεων χορήγησης αδειών των Κολεγίων κ.λπ. με υπουργική απόφαση παραβιάζει το άρθρο 43 του Συντάγματος.Ο κ. Μαρκουλάκης δεν δέχεται κανέναν άλλον από τους πολλούς ισχυρισμούς των ιδιοκτητών των Κολεγίων περί αντισυνταγματικότητας και μη νομιμότητας της προσβαλλόμενης υπουργικής απόφασης.