Skip to main content

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή της Σαββαΐδου για την παύση της από ΓΓΔΕ

Η απόφαση της επταμελούς σύνθεσης του Γ’ τμήματος του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα της αποπομπής θα εκδοθεί μέχρι το καλοκαίρι

Συζητήθηκε ενώπιον του Γ΄Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου, με την οποία ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντά της στις 22 Οκτωβρίου 2015.

Στην προσφυγή της,  η κ. Σαββαίδου υποστηρίζει ότι η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου είναι μη νόμιμη καθώς δεν προηγήθηκε όπως προβλέπει η νομοθεσία σχετική απόφαση του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών, ενώ παράλληλα παραβιάστηκε και ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας αφού πρόκειται  για μια ατομική διοικητική πράξη, η οποία έπρεπε να έχει ειδική αιτιολογία, ενώ θα έπρεπε να είχε κληθεί  προηγουμένως  να παρέχει εξηγήσεις (ακρόαση).

Παράλληλα, τονίζει ότι η εν λόγω απόφαση εκδόθηκε κατά κατάχρηση εξουσίας, δεδομένου ότι εκδόθηκε όχι προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά προς ικανοποίηση κομματικών και πολιτικών επιδιώξεων, για το λόγο ότι η αιτούσα δεν ήταν αρεστή στην κυβέρνηση.

Η απόφαση της επταμελούς σύνθεσης του Γ’ τμήματος του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα της αποπομπής της κ. Σαββαίδου θα εκδοθεί μέχρι το καλοκαίρι.