Skip to main content

Ενημέρωση για το έργο του ΤΕΕ/ΤΚΜ στη Θεσσαλονίκη στην 82η ΔΕΘ

Στον εκθεσιακό χώρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, οι δραστηριότητές του παρουσιάζονται με "πινέζες" σε μία μεγάλη επιφάνεια όπου απεικονίζεται η Θεσσαλονίκη.

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πηγαίνει φέτος  το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), το αρχαιότερο (έτος ίδρυσης 1950) και μεγαλύτερο (με περίπου 18.000 μηχανικούς-μέλη) περιφερειακό τμήμα του ΤΕΕ.

Από τις 9 έως και τις 17 Σεπτεμβρίου, στο περίπτερο 10/σταντ 16 του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, οι επισκέπτες της 82ης ΔΕΘ θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το έργο που επιτελεί το Επιμελητήριο στη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια, με μελέτες, τεκμηριώσεις, παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης της ελληνικής πολιτείας σε τεχνικά θέματα και ενημέρωση των πολιτών, παράλληλα με το έργο για τα μέλη του, τους Διπλωματούχους Μηχανικούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στον εκθεσιακό χώρο  του ΤΕΕ/ΤΚΜ, οι δραστηριότητές του  παρουσιάζονται με "πινέζες" σε μία μεγάλη επιφάνεια όπου απεικονίζεται το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, θα προβάλλονται διαφάνειες με τις δραστηριότητες, τις δράσεις και τον προγραμματισμό της διοίκησης του επιμελητηρίου για την περίοδο 2017-2019.

Οι μηχανικοί-μέλη του ΤΕΕ/ΤΚΜ βρίσκονται στον πυρήνα της αναπτυξιακής διαδικασίας, καθώς είναι οι καθ΄ύλην αρμόδιοι επαγγελματίες/επιστήμονες για όλο το φάσμα της παραγωγικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Το “χαρτοφυλάκιο” των θέσεων, των ομάδων εργασίας και των εκδηλώσεων του ΤΕΕ/ΤΚΜ περιλαμβάνει μία ευρύτατη γκάμα θεμάτων που αφορούν το Μετρό Θεσσαλονίκης, τον Θερμαϊκό, τη λίμνη Κορώνεια, τα πρώην στρατόπεδα στη Θεσσαλονίκη, τη Σιδηροδρομική Εγνατία, τον Αναπτυξιακό νόμο, τον Χωροταξικό Σχεδιασμό, την προώθηση της Επιχειρηματικότητας, την Παιδεία, την διαχείριση της Ενέργειας, τις Ανανεώσιμες  πηγές  και τον ΚΕΝΑΚ, την Αντισεισμική θωράκιση και την Αντιπλημμυρική προστασία της Κεντρικής Μακεδονίας, τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), τη διαχείριση των αποβλήτων και την ατμοσφαιρική ρύπανση, την αυθαίρετη δόμηση, τους δασικούς χάρτες και τα συστήματα μεταφορών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν τις θέσεις, τα πορίσματα των ομάδων εργασίας, τις παρουσιάσεις και τα συμπεράσματα εκδηλώσεων και συνεδρίων καθώς και την εβδομαδιαία ηλεκτρονική έκδοση στον ιστότοπο  του ΤΕΕ/ΤΚΜ www.tkm.tee.gr, ενώ στο blog του Επιμελητηρίου, www.teetkm.gr μπορούν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις σε τεχνικά θέματα αλλά και για τις απόψεις μηχανικών.