Skip to main content

Στο σπίτι θα περάσουν την Πρωτοχρονιά οι περισσότεροι Βούλγαροι

Στο σπίτι θα περάσουν την Πρωτοχρονιά οι περισσότεροι Βούλγαροι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Εθνικού Κέντρου Κοινής Γνώμης της χώρας
Στο σπίτι θα περάσουν την Πρωτοχρονιά οι περισσότεροι Βούλγαροι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Εθνικού Κέντρου Κοινής Γνώμης της χώρας.

Σχεδόν τέσσερις στους πέντε Βούλγαρους απάντησαν πως θα μείνουν στο σπίτι την Πρωτοχρονιά. Την περυσινή Πρωτοχρονιά, το αντίστοιχο ποσοστό αυτών που επέλεξαν τη ζεστασιά του σπιτιού τους από κάποια απόδραση εντός ή εκτός συνόρων ήταν 77%.

Μόλις ένας στους πέντε (ποσοστό 21%) θα έχει την ευκαιρία να γιορτάσει εκτός σπιτιού την έλευση του νέου έτους, εκ των οποίων το 4% θα «αλλάξει χρόνο» σε κάποιο εστιατόριο ή κλαμπ, το 1% σε εταιρικό πάρτι και το 0,3% σε κάποια συναυλία ή υπαίθριο πάρτι.

Παρά την οικονομική κρίση, η δημοσκόπηση έδειξε ότι η πλειοψηφία των Βουλγάρων (ποσοστό 56%) παραμένουν αισιόδοξοι για τις προοπτικές της χώρας το 2010. Το 54%, μάλιστα, δηλώνει αισιόδοξο για την προσωπική του πορεία, τον επόμενο χρόνο. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων.