Skip to main content

Στο σκοτάδι οι αρχές για τη δολοφονία Γκιόλια

Ελάχιστα είναι τα μέχρι στιγμής ευρήματα της αστυνομίας σχετικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου, ενώ σήμερα αναμένεται η κατάθεση της συζύγου του, η οποία φαίνεται να έχει δει έναν από τους δράστες.
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες των ανδρών της αστυνομίας για στοιχεία που θα ρίξουν φως στη δολοφονία του δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια τη Δευτέρα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, τα ευρήματα είναι ελάχιστα, καθώς υπάρχουν αντιφατικές μαρτυρίες, ενώ σήμερα αναμένεται να καταθέσει η γυναίκα του θύματος, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δει τον έναν από τους δράστες.

Παράλληλα, κύκλοι της αστυνομίας αναφέρουν πως αναμένουν μέσα στις επόμενες ημέρες την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για τη στυγερή δολοφονία από τη «Σέχτα Επαναστατών», κάτι που θα ρίξει φως σε ό,τι αφορά στην επιλογή του δημοσιογράφου ως στόχου.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει οι άνδρες της αστυνομίας προκύπτει ότι στη δολοφονία συμμετείχαν τρεις νέοι άνδρες, από τους οποίους οι δύο περίμεναν τον Σ. Γκιόλια στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε και ο τρίτος κοντά στο όχημα με το οποίο διέφυγαν. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρχε ένα ακόμη αυτοκίνητο κοντά στη περιοχή, για λόγους ασφαλείας, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο να υπήρχε και μοτοσυκλέτα, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, τις τελευταίες ημέρες μηχανή παρακολουθούσε το σπίτι του δημοσιογράφου τις βραδινές ώρες.

Επιπλέον, οι αρχές προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες από τυχόν οπτικό υλικό από κάμερες στην περιοχή που βρέθηκε το καμένο αυτοκίνητο, καθώς και από την τελευταία διαδρομή που πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος το βράδυ πριν τη δολοφονία του, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν παρακολουθούνταν.

Από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι ο Σωκράτης Γκιόλιας δέχθηκε και τις 16 σφαίρες στο σώμα. Οι περισσότερες είχαν πύλη εισόδου από πίσω, γεγονός που σημαίνει ότι προσπάθησε να διαφύγει και ο ένας από τους τρομοκράτες συνέχιζε να τον πυροβολεί. Ο δεύτερος τού έριξε τη χαριστική βολή με τρεις σφαίρες στο κεφάλι.

Άρση ηλεκτρονικού απορρήτου ζητούν οι αρχές

Την άρση του απορρήτου για τους διαχειριστές και της αλληλογραφίας του blog «Troktiko» ζητούν οι αρχές, προκειμένου να συλλεχθούν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη δολοφονία του Σ. Γκιόλια, ο οποίος φαίνεται να είναι ο δημιουργός του εν λόγω ιστολογίου.

Εκτιμάται ότι η άρση του απορρήτου θα φέρει στη διάθεση των αρχών απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα που έφθαναν κατά καιρούς στο blog και των οποίων τα ηλεκτρονικά ίχνη ενδέχεται να οδηγήσουν σε σημαντικές αποκαλύψεις, καθώς πολλά από τα μηνύματα που σχολίαζαν αναρτήσεις πιθανόν να οδηγήσουν τις αρχές στα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία.