Skip to main content

Στο σκαμνί τέσσερα άτομα για απάτη με δάνεια ύψους 1,4 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, η εμπλοκή τους στην υπόθεση προέκυψε κατά τη διάρκεια δίκης για υπόθεση απάτης

Σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν τρεις συνιδιοκτήτες τεχνικής εταιρείας οικοδομικών κατασκευών κι ένας πολιτικός μηχανικός - εκτιμητής για υπόθεση απάτης με δάνεια από τραπεζικό ίδρυμα της χώρας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, η εμπλοκή τους στην υπόθεση προέκυψε κατά τη διάρκεια της δίκης για υπόθεση απάτης με κατηγορούμενους τους ιδιοκτήτες γραφείου διαμεσολάβησης - λήψης καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων – και έναν υπάλληλο της τράπεζας.

Οι συγκεκριμένοι κρίθηκαν ένοχοι επειδή, με τη χρήση πλαστών δικαιολογητικών κατάφεραν να εκταμιεύσουν δάνεια ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, τη χρονική περίοδο 2005-2006 και καταδικάστηκαν με καθείρξεις 15, 9 και 12 ετών, αντίστοιχα.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσής τους προέκυψαν ενδείξεις, σε βάρος των ιδιοκτητών της τεχνικής εταιρείας και για τον εκτιμητή της τράπεζας οι οποίοι τώρα κατηγορούνται για ηθική αυτουργία και για συνέργεια, κατά περίπτωση.