Skip to main content

Στο σκαμνί δύο συνοριακοί φύλακες για παράνομη πρόσληψη στην ΕΛΑΣ

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης εξέδωσε ξεχωριστά βουλεύματα για τις δύο υποθέσεις απάτης και πλαστογραφίας σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Δύο πρώην συνοριακοί φύλακες παραπέμπονται να δικαστούν κατηγορούμενοι για την πρόσληψη τους στην ΕΛΑΣ με πλαστό τίτλο σπουδών.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης εξέδωσε ξεχωριστά βουλεύματα για τις δύο υποθέσεις απάτης και πλαστογραφίας σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Στην πρώτη περίπτωση παραπέμπεται να δικαστεί σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 45χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι τον Αύγουστο του 2000 κατέθεσε νοθευμένο πιστοποιητικό στο αστυνομικό τμήμα Σερρών. Προκειμένου να συμμετάσχει σε διαγωνισμό προσλήψεων ειδικών φρουρών που προκήρυξε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, για το ίδιο έτος, έκανε χρήση πλαστού έγγραφου. Προσκόμισε απολυτήριο Γενικού Λυκείου το οποίο έγραφε ως γενικό βαθμό 19 και 5/11, με «άριστη» επίδοση ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι είχε αποφοιτήσει με βαθμό 14 και 2/11 και «καλή» επίδοση.

Έτσι κατηγορείται ότι πέτυχε την πρόσληψη του στην ΕΛΑΣ ότι παράνομα έλαβε μισθούς, επιδόματα κλπ που ανέρχονται στο συνολικό πόσο των 274.521 ευρώ, για το χρονικό διάστημα 1/10/2000- 6/11/2015.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επειδή φέρεται ότι νόθευσε απολυτήριο Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου της Κατερίνης, αλλάζοντας την γενική βαθμολογία και την επίδοση στα μαθήματα από 16 και «Πολύ Καλά» σε 19 και «Άριστα» προσαρμόζοντας ανάλογα τους βαθμούς σε κάθε μάθημα ξεχωριστά.

Το εν λόγω πιστοποιητικό φέρεται ότι κατέθεσε στο Α.Τ Πλατείας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχει στην προκήρυξη για την πρόσληψη ειδικών φρουρών. Από την έρευνα προέκυψε πως προσελήφθη παράνομα και ότι, από 21/10/2000 έως 18/1/2016, καταβλήθηκαν από το ελληνικό δημόσιο τακτικές- μικτές αποδοχές, μετά επιδομάτων επιχειρησιακής ετοιμότητας κ.α, συνολικού ύψους 309.466 ευρώ.