Skip to main content

Στο συνέδριο του PDLN στην Αθήνα συμμετείχε η DataScouting

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του media intelligence και της ανάλυσης των πρακτικών επικοινωνίας.

H DataScouting συμμετείχε στο συνέδριο του PDLN (Press Database and Licensing Network), που έλαβε χώρα στην Αθήνα, στις 4 με 6 Ιουνίου. Ο τίτλος του φετινού συνεδρίου ήταν “Building bridges; connecting global business and global media”.

Η κυρία Καρακεβά Σοφία, CMO της DataScouting, εκπροσώπησε στο συνέδριο τη FIBEP, τη  μεγαλύτερη ένωση στον κόσμο για την παρακολούθηση και ανάλυση μέσων μαζικής ενημέρωσης (Media Intelligence), με την ιδιότητα της ως Vice President της FIBEP. Μαζί με τον κ. Jerry Ward, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Press Data στην Βρετανία και μέλος του συμβουλίου της AMEC (Διεθνής ένωση εταιριών μέτρησης και ανάλυσης της επικοινωνίας) παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του media intelligence και της ανάλυσης των πρακτικών επικοινωνίας και πως αυτές οι εξελίξεις επηρεάζουν τους οργανισμούς που διαχειρίζονται τα πνευματικά δικαιώματα.

Στο φετινό συνέδριο του PDLN συμμετείχαν περισσότεροι από 50 σύνεδροι από διάφορες χώρες ανά τον κόσμο. Το συνέδριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον ΟΣΔΕΛ, τον Ελληνικό Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου, που είναι μέλος του PDLN από το 2014.  

Το PDLN αποτελεί το Παγκόσμιο Δίκτυο των Οργανισμών που διαχειρίζονται τα δικαιώματα αναπαραγωγής των εκδοτών εφημερίδων, περιοδικών και διαδικτυακού υλικού. Ιδρύθηκε το 2008 και έκτοτε αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς ενώ, πλέον έχει 29 μέλη από 20 χώρες. Τα μέλη του PDLN επιδιώκουν και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη απλών, αποτελεσματικών και λειτουργικών λύσεων στην αγορά των δημοσιευμάτων του Τύπου.