Skip to main content

Στην Κοζάνη για την παραγωγική ανασυγκρότηση αύριο ο Τσίπρας

Θα πάρει μέρος στο συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτ. Μακεδονίας, με το οποίο ανοίγει ο κύκλος των 13 περιφερειακών συμβουλίων

Στην Κοζάνη μεταβαίνει αύριο, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να πάρει μέρος στο συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτ. Μακεδονίας, με το οποίο ανοίγει ο κύκλος των 13 περιφερειακών συμβουλίων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Σε συνάντηση που είχε με τους Περιφερειάρχες στις αρχές Μαΐου ο Πρωθυπουργός ζήτησε να εκπονήσουν το «νέο σχέδιο για το παραγωγικό μοντέλο, που θα πρέπει να είναι δίκαιο, βιώσιμο και διατηρήσιμο» με έμφαση στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Επεσήμανε παράλληλα πως τα προγράμματα των Περιφερειών θα πρέπει να δημιουργούν σταθερές και ποιοτικές θέσεις εργασίας, θα πρέπει να επενδύουν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων, κυρίως όμως το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι η δίκαιη διανομή του οφέλους στο σύνολο της κοινωνίας.

Αναφερθείς χθες στα περιφερειακά συμβούλια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε πως στόχος είναι να υπάρξει ο απαραίτητος διάλογος με τους παραγωγικούς φορείς και με τις τοπικές κοινωνίες σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τους αρμόδιους υπουργούς των παραγωγικών υπουργείων, έτσι ώστε να προσανατολιστεί η αναπτυξιακή πολιτική σε τομείς και σε πεδία που θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.