Skip to main content

Ήθελαν να ανατινάξουν όλη τη Βαρκελώνη με τριπλό χτύπημα!

Στην Λας Ράμπλας, στο λιμάνι της πόλης και στη Σαγράδα Φαμίλια θα χτυπούσαν ταυτόχρονα οι τρομοκράτες σκορπίζοντας το θάνατο.

Να σκορπίσουν το θάνατο σε ολόκληρη τη Βαρκελώνη, ανατινάζοντας την πόλη σε τρία σημεία ταυτόχρονα, φέρεται να σχεδίαζαν οι τρομοκράτες.

Η αποκάλυψη στην οποία έχουν προχωρήσει σημερινές εφημερίδες, προκαλούν σοκ για το άρρωστο σχέδιο των δραστών, από το χτύπημα των οποίων σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι.

Όπως αναφέρει η Telegraph και η elespanol, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο στο σχέδιο των τζιχαντιστών να ήταν τριπλή ταυτόχρονη επίθεση σε τρία εμβληματικά σημεία της Βαρκελώνης: Στην Λας Ράμπλας, στο λιμάνι της πόλης και στη Σαγράδα Φαμίλια.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η επίθεση θα γινόταν με βαν, όπως αυτό το όχημα που χτύπησε το απόγευμα της Πέμπτης στην Λας Ράμπλας.

Στο σχέδιο ήταν και η μεταφορά φιαλών βουτανίου οι οποίες θα εκρήγνυνταν μέσα στα αυτοκίνητα.
Αστυνομικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν οι βόμβες που σχεδίαζαν ήταν ίδιες με αυτές που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στις επιθέσεις του.

Τα σχέδια του 12μελούς πυρήνα των τζιχαντιστών φαίνεται ότι άλλαξε η έκρηξη που έγινε το πρωί της Τετάρτης στην πόλη Αλκανάρ. Εκεί βρέθηκαν περισσότερες από 20 φιάλες με βουτάνιο καθώς και η ουσία acetone peroxide η οποία προκαλεί μεγάλο αριθμό εκούσιων εκρήξεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τζιχαντιστές φοβήθηκαν ότι η έρευνα της αστυνομίας για την έκρηξη στην Αλκανάρ θα οδηγούσε σύντομα τις αρχές στα ίχνη τους και έτσι αποφάσισαν να αυτοσχεδιάσουν και να επιτεθούν με το λευκό βαν στην Λας Ράμπλας. Στο ίδιο πλαίσιο μερικές ώρες αργότερα επιτέθηκαν και στην Καμπρίλς.