Skip to main content

Νέα κάθοδος αγροτών αύριο στη Θεσσαλονίκη από τα Πράσινα Φανάρια

Οι αγρότες θα επιδιώξουν συνάντηση με την κα Νοτοπούλου ώστε να της επιδώσουν πρόσκληση για διάλογο προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης θα συγκεντρωθούν αύριο το πρωί ανάμεσα στις 11.00 και στις 12.00 αγρότες από το μπλόκο των Πράσινων Φαναριών. 

Οι αγρότες από περιοχές της Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλονίκης θα επιδιώξουν συνάντηση με την υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείου Κατερίνα Νοτοπούλου ώστε να της επιδώσουν πρόσκληση για διάλογο προς τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο πρωθυπουργός μεταβεί στην πόλη.

Τα θέματα που θέλουν να θέσουν οι αγρότες προς συζήτηση είναι το ασφαλιστικό, το φορολογικό αλλά και το κόστος παραγωγής. 

«Δεν θα μπούμε στη λογική των αριθμών που θέλουν να μας παρασύρουν. Όταν έρθει ο πρωθυπουργός θέλουμε να ακούσουμε βελτιωμένες προτάσεις πάνω στα τρία αυτά ζητήματα» δήλωσε στη Voria.gr ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής από τη Χαλκιδική Δημήτρης Παπαδάκης.

Δεν έχει αποφασισθεί ακόμα αν οι αγρότες θα έρθουν στην πόλη με τα τρακτέρ ή τα αγροτικά τους αυτοκίνητα. 

Στο μεταξύ στον νομό Χαλκιδικής, παρατεταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ στη διασταύρωση των Βραστάμων, στο 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανιών-Σιθωνίας στον Άγιο Μάμα και στον κόμβο της Νέας Τρίγλιας.

Οι αγρότες της περιοχής πιθανότατα να συνεδριάσουν το απόγευμα της Κυριακής για τη λήψη αποφάσεων.