Skip to main content

Στο προπύργιο του ISIS Ταλ Άφαρ μπήκε ο ιρακινός στρατός

Οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν δύο συνοικίες της ιστορικής πόλης των 200.000 κατοίκων, που βρίσκεται 70 χλμ. δυτικά της Μοσούλης.

Οι ιρακινές δυνάμεις εισήλθαν σήμερα στην Ταλ Άφαρ και ανακατέλαβαν δύο συνοικίες της πόλης, ενός από τα τελευταία προπύργια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τη Χασντ αλ-Σαάμπι, μία από τις παραστρατιωτικές ομάδες που πολεμούν στο πλάι των κυβερνητικών δυνάμεων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, μονάδες του στρατού, της αστυνομίας και της Χασντ αλ-Σαάμπι πήραν τον «πλήρη έλεγχο» της συνοικίας αλ-Κίφαχ στο βορειοδυτικό τμήμα της Ταλ Άφαρ, καθώς και τη συνοικία αλ-Νουρ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χασντ.

Η Βαγδάτη ανακοίνωσε την Κυριακή την έναρξη της επίθεσης για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από την ιστορική πόλη των 200.000 κατοίκων, 70 χλμ. δυτικά της Μοσούλης.

Η ανακοίνωση γίνεται λίγες ώρες μετά την άφιξη στη Βαγδάτη του αμερικανού υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις για μια επίσκεψη που έχει σκοπό να επαναβεβαιώσει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ στη μάχη του κατά του ΙΚ.

Η οργάνωση κατέλαβε σχεδόν το ένα τρίτο της χώρας το 2014, στη διάρκεια μιας ταχείας προέλασης. Από τότε οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις, με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και παραστρατιωτικών μονάδων, κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να απωθήσουν τους τζιχαντιστές. Στις αρχές Ιουλίου ανακατέλαβαν τη Μοσούλη (βόρειο Ιράκ), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Πηγή φωτογραφίας: AFP