Skip to main content

Στο πρόγραμμα «Συμμετέχω» ο εμπορικός κόσμος της Λάρισας

Τη συμμετοχή του εμπορικού κόσμου της Λάρισας στο πρόγραμμα «Συμμετέχω» ανακοίνωσε η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας.
Τη συμμετοχή του εμπορικού κόσμου της Λάρισας στο πρόγραμμα «Συμμετέχω», το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του ΟΑΕΔ και της ΕΣΕΕ, ανακοίνωσε η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αφορά στην πώληση προϊόντων με συγκεκριμένη και προκαθορισμένη έκπτωση στους άνεργους του νομού. Ο επιχειρηματίας που θα αποφασίσει τη συμμετοχή του στην πρωτοβουλία θα υπογράψει υποχρεωτικά το συμφωνητικό και με αυτό θα πιστοποιείται αφενός η δέσμευσή του σε αυτήν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αφετέρου το ποσοστό έκπτωσης που θα κάνει στους ανέργους πελάτες της περιοχής του.

Αποτελεί δε υποχρέωσή του η διαφύλαξη της αξιοπιστίας της πρωτοβουλίας, μέσω του ελέγχου της ιδιότητας του ανέργου για τον πελάτη που την επικαλείται.  Ο έλεγχος αυτός πραγματοποιείται με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, συνοδευόμενης από το δελτίο ταυτότητας για τη διαπίστωση της ταυτοπροσωπίας.

Η αναγγελία της συμμετοχής στην πρωτοβουλία θα γίνεται μέσω της ανάρτησης της αφίσας στις προθήκες ή βιτρίνες των καταστημάτων. Πέραν αυτού του τρόπου αναγγελίας, για τη διαφύλαξη της νομιμότητας της λειτουργίας της επιχείρησης, αλλά και για την αποτροπή παρελκυστικών και καταχρηστικών πρακτικών στο όνομα της πρωτοβουλίας, ο Εμπορικός Σύλλογος τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανενός άλλου είδους αναγγελία για έκπτωση ή προσφορά ή σχετική διαφήμιση ή ανάρτηση ποσοστού έκπτωσης ή προσφοράς.