Skip to main content

Στο πόδι μεγάλες τράπεζες τη βραδιά της βρετανικής κάλπης για Brexit

Πρόκειται κυρίως για προσωπικό που θα παρακολουθεί τις αγορές και την πορεία των συναλλαγματικών ισοτιμιών για λογαριασμό πελατών και των τραπεζών.
Η JP Morgan Chase, η Royal Bank of Scotland, η Morgan Stanley και η Lloyds Banking Group είναι μερικές μόνο από τις τράπεζες με μεγάλη παρουσία στο Λονδίνο, οι οποίες σχεδιάζουν να βάλουν προσωπικό να δουλεύει όλο το 24ωρο περιμένοντας τα αποτελέσματα της κάλπης για το Brexit στις 23 Ιουνίου.

Πρόκειται κυρίως για προσωπικό που θα παρακολουθεί τις αγορές και την πορεία των συναλλαγματικών ισοτιμιών τόσο για λογαριασμό πελατών όσο και των ίδιων των τραπεζών.

Επαγγελματίες παίκτες των αγορών θα θέλουν να πραγματοποιούν συνεχείς συναλλαγές την ώρα που θα γίνονται γνωστά όλο και περισσότερα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια των χρηματοπιστωτικών οργανισμών.
 
Οι αγορές συναλλάγματος μένουν ανοικτές ολόκληρο το 24ωρο σε όλο τον κόσμο. Για τον λόγο αυτό το προσωπικό των τραπεζών θα παρακολουθεί στενά τις διακυμάνσεις, ιδιαίτερα στη στερλίνα, η οποία παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα μεγάλες διακυμάνσεις.

Στις 23 Ιουνίου οι κάλπες θα μείνουν ανοικτές μέχρι τις 10 το βράδυ ώρα Λονδίνου.

Ήδη hedge funds και τράπεζες έχουν προσεγγίσει εταιρείες δημοσκοπήσεων για να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη πληροφόρηση. Η ανάγκη για τέτοιες πληροφορίες είναι μεγάλη επειδή μετά το τέλος της ψηφοφορίας δεν θα υπάρξει επίσημο exit poll. Επίσης δεν είναι ξεκάθαρο το πόσο σύντομα θα φανεί ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, κάτι που μπορεί να γίνει ακόμη και το επόμενο πρωί.