Skip to main content

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΥΑΘ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

Το ΕΚΘ υποστηρίζει ότι η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλους ανέργους και εκφράζει την στήριξή του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Συμπαράσταση στον «αγώνα των ενενήντα συμβασιούχων της ΕΥΑΘ» εκφράζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι «οδηγούνται στην ανεργία με απόφαση της Διοίκησης».

Το ΕΚΘ επισημαίνει ότι «οι περισσότεροι από τους 90 εργαζόμενους που απασχολούνταν στην ΕΥΑΘ από 8 έως 19 χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, αποτελούν τα θύματα της πολιτικής που άσκησε εναντίον τους η διοίκηση της ΕΥΑΘ».

Μάλιστα, σε σχετική του ανακοίνωση, το ΕΚΘ τονίζει ότι η διοίκηση της ΕΥΑΘ «όλο το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο επέλεξε να μην προχωρήσει στη μοριοδότηση τους (σ.σ εργαζομένων) στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, αλλά αποφάσισε να μη βγάλει σε διαγωνισμό αρκετές από τις συγκεκριμένες θέσεις που αντιστοιχούν στις θέσεις εργασίας τους».

«Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλους ανέργους. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και ζητάμε από την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΕΥΑΘ έστω και την ύστατη στιγμή να προχωρήσει στην ανάκληση των απολύσεων και στην εξεύρεση λύσεως στο πρόβλημα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα το πρωί, οι απολυμένοι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το κτήριο της ΕΥΑΘ.