Skip to main content

Στο πλευρό Ψωμιάδη και Γκιουλέκα οι υποψήφιοι του ΛΑΟΣ

Τους δύο γαλάζιους υποψηφίους για τον δήμο Θεσσαλονίκης και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδόνιας, στηρίζουν οι υποψήφιοι του ΛΑΟΣ όπως έκαναν γνωστό με σημερινές τους δηλώσεις.
Τους δύο γαλάζιους υποψηφίους για τον δήμο Θεσσαλονίκης και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδόνιας, στηρίζουν οι υποψήφιοι του ΛΑΟΣ όπως έκαναν γνωστό με σημερινές τους δηλώσεις.

Κάλεσμα σε όσους τον στήριξαν να μην ψηφίσουν τον Μάρκο Μπόλαρη απευθύνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, παραινώντας τους ουσιαστικά να στηρίξουν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, αν και το όνομά του δεν αναφέρεται ούτε μια φορά στη δήλωσή του.

Ως αιτιολογία για την απόφασή του αυτή ο κ. Βελόπουλος προβάλει την στήριξη Τρεμόπουλου στον κ. Μπόλαρη και την εκτίμησή του για το ποιος εκ των δύο μονομάχων θα μπορούσε να προασπιστεί τα συμφέροντα της Μακεδονίας.

Η δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου:

«Ευχαριστώ θερμά, όσους μας ψήφισαν. Όλους όσους μας πίστεψαν. Σέβομαι την επιλογή και την άποψη των υπολοίπων. Δε θεωρώ τους πολίτες άβουλους και ποίμνιο, που οδηγείται! Ωστόσο είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω από όλους, την Κυριακή, να ψηφίσουν με βάση την εθνική συνείδηση και το εθνικό συμφέρον!

Πάνω από την όποια προσωπική αντιπαράθεση, πάνω από οποιαδήποτε διαφορά, υπάρχει η Μακεδονία μας! Με βάση τα παραπάνω, ζητώ από τους πολίτες με εθνική συνείδηση, να ψηφίσουν αυτόν που μπορεί να αντισταθεί σθεναρά, στη διάθεση της κυβερνήσεως, να δώσει το όνομα της Μακεδονίας και να μας οδηγήσει σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο!

Μετά τις τρέχουσες εξελίξεις και τη στήριξη Τρεμόπουλου στον κ Μπόλαρη, εγώ προσωπικά, δε θα μπορούσα ποτέ, να ταυτιστώ με τις απόψεις Τρεμόπουλου για τη Μακεδονία μας και τη «χαλαρότητα», με την οποία αντιμετωπίζει τα εθνικά θέματα, που αγγίζουν τα όρια του ενδοτισμού και της εθνοκτονίας!

Ο Βελόπουλος επειδή ποτέ δεν κρύφτηκε, ούτε φοβήθηκε, δηλώνει, ότι δεν μπορεί να στηρίξει τις απόψεις Τρεμόπουλου, ψηφίζοντας τον κ Μπόλαρη!

Οι ψηφοφόροι ας πράξουν κατά συνείδηση, το δικό τους εθνικό χρέος για τη Μακεδονία μας.

Για το δήμο Θεσσαλονίκης, όπως είπε και ο Πρόεδρος κ Γεώργιος Καρατζαφέρης, δε στηρίζουμε Μπουτάρη, για εθνικούς λόγους!»

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μάκης Στεργίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Εξουσία Πολιτών», σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στην απόφασή του για τη στήριξη του συνδυασμού «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» του Κώστα Γκιουλέκα, στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών.

Ο Μάκης Στεργίου υπογράμμισε ότι «συναντηθήκαμε σήμερα με τον Κ. Γκιουλέκα και συμφωνήσαμε σε κοινά προγράμματα, κοινή πορεία και κοινούς αγώνες. Συζητήσαμε για τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει ο συνδυασμός μας «Εξουσία Πολιτών» με βάση και το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, και θέσαμε ως κοινό μας στόχο να φέρουμε τη νίκη στη Θεσσαλονίκη και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας. Η προσπάθειά μας θα είναι κοινή και συνεχής και θα αποβλέπει πρώτα από όλα στο καλό της πόλης και των πολιτών της Θεσσαλονίκης».