Skip to main content

Στο Παρίσι η σύνοδος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με τον Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκπροσώπους των ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που θα γίνει, πιθανότατα την Παρασκευή στο Παρίσι, θα συμμετάσχει κατόπιν πρόσκλησης του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν στο επίκεντρο η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής και η σειρά συναντήσεων που θα έχει ο κ. Τσίπρας στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, εκπροσώπους των ευρωπαίων Σοσιαλιστών, την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ και εκπροσώπους των ευρωπαίων Πρασίνων.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας έχει κληθεί ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική συνεδρίαση της Συνόδου των Ευρωσοσιαλιστών η οποία προηγείται της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες προκειμένου να γίνει η Σύνοδος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών στο Παρίσι, την Παρασκευή.

Πρόκειται για τη Σύνοδο η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Ρώμη (σ.σ. όπου επίσης είχε κληθεί ο Αλέξης Τσίπρας) και είχε αναβληθεί εξαιτίας της πτώσης του αιγυπτιακού αεροσκάφους.

Εφόσον πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των ευρωπαίων Σοσιαλιστών, την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει κατόπιν πρόσκλησης του Φρανσουά Ολάντ και στη συνέχεια θα μεταβεί απευθείας στην Κίνα για την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψή του.