Skip to main content

Στο όριο του στατιστικού λάθους το προβάδισμα Κλίντον έναντι Τραμπ

Το προβάδισμα της Κλίντον έναντι του Τραμπ μειώθηκε από τις πέντε μονάδες στα τέλη της περασμένης εβδομάδες σε λιγότερο από δύο μονάδες την Παρασκευή

Στο όριο του στατιστικού λάθους κινείται το προβάδισμα της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή, τέσσερις ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές για τον Λευκό Οίκο.

Όπως αναφέρει η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, η Κλίντον καταγράφει προβάδισμα ποσοστού 5% έναντι του Τραμπ.

Η δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, τονίζει ότι η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ προηγείται με δύο ποσοστιαίες μονάδες του Τραμπ (45% - 43%).

Άλλη δημοσκόπηση της Washington Post και ABC News, καταγράφει προβάδισμα ποσοστού 4% της Κλίντον έναντι του Τραμπ (47% - 43%).

Η σφυγμομέτρηση McClatchy-Marist καταγράφει προβάδισμα δύο μονάδων της πρώην Πρώτης Κυρίας (46% - 44%), σε δημοσκόπηση που διεξήχθη από 1-3 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των αποτελεσμάτων των σφυγμομετρήσεων που διενήργησαν μεγάλες εταιρείες και υπολόγισε η εταιρεία RealClearPolitics, το προβάδισμα της υποψήφιας των Δημοκρατικών μειώθηκε από τις πέντε μονάδες στα τέλη της περασμένης εβδομάδες σε λιγότερο από δύο μονάδες την Παρασκευή.