Skip to main content

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ο κακοποιός Λάσα Σουσανασβίλι (video)

Δήλωσε έντονη αδιαθεσία και μουδιάσματα κατά την αναμονή στο κρατητήριο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και πριν οδηγηθεί στο Εφετείο.

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μεταφέρθηκε, συνοδεία κλιμακίου των ΕΚΑΜ ο αρχιμαφιόζος Λάσα Σουσανασβίλι, αφού δήλωσε έντονη αδιαθεσία και μουδιάσματα κατά την αναμονή στο κρατητήριο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης για την εκδίκαση στο Εφετείο της κατηγορίας της «διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης», υπόθεση για την οποία είχε απορριφθεί το αίτημα έκδοσής του στην Ισπανία.

Ο 58χρονος Γεωργιανός φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της διεθνούς οργάνωσης, που πραγματοποιούσε κλοπές και διαρρήξεις σε Θεσσαλονίκη και πόλεις της Γαλλίας και πιάστηκε μαζί με άλλους 13 την περασμένη εβδομάδα στα δίχτυα των ανδρών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη:

Με τις βαλίτσες στο χέρι πιάστηκε στην Πυλαία ο Γεωργιανός κακοποιός

Ποιος είναι ο Γεωργιανός νούμερο 1 κακοποιός που συνελήφθη

Ο Λάσα Σουσανασβίλι είχε καταδικαστεί ως αρχηγός μαφιόζικης οργάνωσης που δρούσε σε Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία, διαπράττοντας ληστείες, κλοπές, εκβιάσεις και ανθρωποκτονίες και σήμερα θα εκδικαζόταν η έφεσή του. Ο 58χρονος, που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «το Λίπος», είχε καταδικαστεί σε α΄βαθμό σε 14 χρόνια κάθειρξη, ωστόσο εδώ και λίγους μήνες ήταν ελεύθερος με όρους, κάνοντας χρήση των πρόσφατων ευεργετικών διατάξεων για την αποσυμφόρηση των φυλακών, με την αιτιολογία ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η υπεράσπισή του ζήτησε το πρωί αναβολή της δίκης, με την αιτιολογία ότι λείπει ο βασικός μάρτυρας.

Βασικός μάρτυρας κατηγορίας είναι ο τότε επικεφαλής της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της Ισπανίας, ο οποίος πρωτόδικα περιέγραψε ότι ο Λάσα ήταν ο αρχηγός και συντόνιζε την οργάνωση. Ο Ισπανός αστυνομικός δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο να καταθέσει, ωστόσο το δικαστήριο έκρινε πως μπορεί η κατάθεσή του να διαβαστεί και απέρριψε το αίτημα αναβολής της δίκης.

Περίπου μία ώρα αργότερα, ο 58χρονος δήλωσε έντονη αδιαθεσία και μούδιασμα στο πρόσωπο. Στο κρατητήριο κλήθηκε διασώστης του ΕΚΑΒ που εξέτασε τον κρατούμενο και κατόπιν ανέφερε στην έδρα ότι χρειάζεται η μεταφορά του σε εφημερεύον νοσοκομείο για εξετάσεις, λόγω του βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού του. Σημειώνεται ότι ο Λάσα Σουσανασβίλι κατά την περίοδο, που ήταν έγκλειστος στα Διαβατά είχε υποστεί εγκεφαλικό.

Τελικά, ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και η δίκη διακόπηκε για τις 2 Μαΐου.