Skip to main content

Στο... νήμα κι άλλος πόντος για τον ΠΑΟΚ - Η βαθμολογία των πλέι οφ

Η κανονική περίοδος της Super League ολοκληρώθηκε με εκπλήξεις στο τέλος - Δείτε με πόσους βαθμούς θα ξεκινήσει η κάθε ομάδα στο μίνι πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός ήταν οι κερδισμένοι της τελευταίας αγωνιστικής της Super League, αφού με τις αποψινές νίκες τους, σε συνδυασμό με την ήττα του Πανιωνίου, κέρδισαν +1 βαθμό εν όψει των πλέι οφ, που ξεκινούν στις 10 Μαΐου.

Πριν την 30ή αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ είχε 1 βαθμό στο μίνι πρωτάθλημα, αλλά, χάρις στο τρίποντο επί της Κέρκυρας, θα ξεκινήσει στο μίνι πρωτάθλημα με 2 βαθμούς.

Πίσω του, με 1 βαθμό, τον οποίο κέρδισε επίσης την τελευταία αγωνιστική, με το 2-0 επί της ΑΕΛ, θα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Αντιθέτως, χωρίς βαθμό θα μπουν στα playoffs η ΑΕΚ και ο Πανιώνιος.

Θυμίζουμε πως μέσω των playoffs θα δοθούν τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ο νικητής θα οδηγηθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο δεύτερος και ο τρίτος θα πάνε στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ ο τελευταίος στο 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Αν ο Κυπελλούχος (ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ) βρεθεί στην τελευταία θέση των playoffs, τότε θα "ρίξει" την τρίτη ομάδα των playoffs στο 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Δείτε πώς διαμορφώθηκε η κατάσταση μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος:

Βαθμολογία σε 30 αγώνες:

2. ΠΑΟΚ 61

3. Παναθηναϊκός 57

4. ΑΕΚ 53

5. Πανιώνιος 52

Βαθμολογία πλέι οφ:

2. ΠΑΟΚ 2

3. Παναθηναϊκός 1

4. ΑΕΚ 0

5. Πανιώνιος 0

*Για να προκύψει η βαθμολογία της κάθε ομάδας στα playoffs, διαιρείται η διαφορά της από την πέμπτη ομάδα με το 5 και γίνεται στρογγυλοποίηση του πηλίκου, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Όπως είναι λογικό, η πέμπτη ομάδα ξεκινά χωρίς βαθμό.