Skip to main content

Στο μικροσκόπιο της ΟΥΕΦΑ

Ο νομικός της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κ. Λίμαχερ έκανε σαφές πως η χώρα μας βρίσκεται στο στόχαστρο, γεγονός που προκαλεί αφενός ερωτηματικά, αφετέρου προβληματισμό στους κύκλους του δημοφιλούς αθλήματ
Το συγκεκριμένο θέμα που αφορά στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος της Β εθνικής και τις επιρροές του στοιχήματος σ΄ αυτό αναμένεται να έχει συνέχεια. Η συνέχεια έχει να κάνει ασφαλώς με την δημοσιοποίηση του πορίσματος του ελέγχου το οποίο δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα δημοσιοποιηθεί.

Ο Λίμαχερ μίλησε για 15 άκρως ύποπτους αγώνες στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής αφήνοντας αιχμές και για συγκεκριμένες ομάδες. Από το να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις έως να αποδειχτεί πως «στήθηκαν» αγώνες υπάρχει διαφορά. Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις με εξαίρεση αυτή του Χόιτσερ, που η έρευνες είναι χρονοβόρες.

 Από την άλλη πλευρά η ΟΥΕΦΑ αποτελεί έναν οργανισμό ο οποίος διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να διαφυλάξει το προϊόν της. Επίσης, πρέπει να γνωρίζουμε πως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν λειτουργεί δίχως πρώτα να έχει ισχυρές ενδείξεις και για τον λόγο αυτό η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από κάθε άποψη. 

Τ.Π