Skip to main content

Στο μικροσκόπιο της ΚΑΕ Άρης το προφίλ της Αβελίνο

O «Αυτοκράτορας» φιλοξενεί απόψε την ιταλική ομάδα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του Basketball Champions League

Το προφίλ της αποψινής αντιπάλου του Άρη για την 6η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του Basketball Champions League, Αβελίνο παρουσίασε η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο «Αυτοκράτορας» για την ιταλική ομάδα:

«Δεν ανήκει στις κορυφαίες ομάδες της γειτονικής χώρας αλλά θεωρείται από τις ανερχόμενες δυνάμεις, με παρουσίες τα τελευταία χρόνια στην πρώτη τετράδα. Διαθέτει πάντως παίκτες με ποιότητα και εμπειρία και συνολικά ένα αξιόλογο ρόστερ. 

Έχασε με τραυματισμό τον Ουκρανό γίγαντα των 216 εκατοστών, Kyrylo Fesenko, αντικαθιστώντας τον με τον Αυστριακό σέντερ, Benjamin Ortner (34, 2,06). Εκτός δράσης είναι και ο Ουρουγουανός με ιταλικό διαβατήριο point guard, Bruno Fitipaldo, o οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στο χέρι. Ένας κομβικός παίκτης, ο οποίος μέχρι να τραυματιστεί είχε 12,8 πόντους, 5,8 ασίστ και ένα κλέψιμο, στις τέσσερις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις που έπαιξε. Ο Αμερικανός, Jason Rich (31, 1,91) είναι ο πρώτος σκόρερ των Ιταλών στη διοργάνωση, πετυχαίνοντας 16,6 πόντους κατά μέσο όρο ανά αγώνα και μαζί με τον συμπατριώτη του, Dez Wells (24, 1,96), γνώριμο από την περυσινή του θητεία στη Δόξα Λευκάδας, που σημειώνει 14,4 πόντους ανά παιχνίδι, σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση.

Πιο γνωστός Ιταλός είναι ο διεθνής play maker, Ariel Filloy (30, 1,90) που σκοράρει 12,8 πόντους, μοιράζοντας και 2,8 ασίστ. Ο Αμερικανός, Maarty Leunen (32, 2,06) είναι κι αυτός ένας από τους παίκτες «κλειδιά» της ιταλικής ομάδας με πολύπλευρη προσφορά όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί του: 7,6 πόντους, 7,2 ριμπάουντ, 3,6 ασίστ, 1,6 κλεψίματα και αξιόπιστο περιφερειακό σουτ. Μέσα στη ρακέτα εκτός από τον Ortner, υπάρχει και ο θηριώδης Σενεγαλέζος, Hamady N’ Diaye (30, 2,13), ο οποίος επιλέχθηκε το 2010, στο νούμερο 52 του ντραφτ του ΝΒΑ από τους Minnesota Timberwolves, χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει καριέρα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Ο N’ Diaye έχει έφεση στα κοψίματα, κάνοντας δυο κατά μέσο όρο ανά ματς. Στο ρόστερ της ιταλικής ομάδας ανήκει και ο Καναδός, Thomas Scrubb (26, 1,98) που συνεισφέρει 7,4 πόντους και 4,2 ριμπάουντ.

Προπονητής της Sidigas Avellino είναι ο Stefano Sacripanti, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της από το 2015. Ο 47χρονος προπονητής επιστρέφει στο Αλεξάνδρειο, σαν αντίπαλος του ΑΡΗ, καθώς τον είχε αντιμετωπίσει τη σεζόν 2004-05, ως τεχνικός της Cantu, στην οποία έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του.

Η ιταλική ομάδα είναι μόνη στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα του Δ’ Ομίλου, με ρεκόρ τρεις νίκες και δυο ήττες, έχοντας κερδίσει (80-86) μεταξύ άλλων στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, εκτός έδρας τη Besiktas Sompo Japan. Να σημειωθεί ότι διαθέτει την καλύτερη επίθεση στον Όμιλο, σκοράροντας 78,4 πόντους μ.ο.. Στο ιταλικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας, με πέντε νίκες και δυο ήττες.

Η Sidigas Avellino έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο Ιταλίας το 2008, στην πρώτη της συμμετοχή στον θεσμό. Την περίοδο 2015-16 έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου αλλά ηττήθηκε από την Armani Milano».