Skip to main content

Στο μικροσκόπιο διαπαραταξιακής η λίστα των έργων μέσω της ΕΤΕπ

Η διαπαραταξιακή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά τη Δευτέρα το μεσημέρι και θα εξεταστούν τα έργα που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται μέσω ΕΤΕπ.

Η λίστα των έργων που θα χρηματοδοτηθούν μέσα από το δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης με τους εκπροσώπους όλων των δημοτικών παρατάξεων στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Η διαπαραταξιακή, υπό τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον αντιδήμαρχο Αστικής Ανθεκτικότητας Γιώργο Δημαρέλο, ο οποίος χειρίζεται το φάκελο της ΕΤΕπ, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά τη Δευτέρα το μεσημέρι και θα εξεταστούν τα έργα που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται μέσω της συγκεκριμένης δανειοδότησης.

Τη συγκρότηση της διαπαραταξιακής είχε ανακοινώσει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη συζήτηση για την έγκριση της δανειακής σύμβασης, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Μια αρχική λίστα με τα έργα είχε δώσει ήδη στη δημοσιότητα η δημοτική αρχή και πάνω σε αυτή θα ξεκινήσει η διαβούλευση με τις παρατάξεις.  

Ο κατάλογος περιλαμβάνει μεταξύ αυτών την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, προϋπολογισμού περίπου 5 εκατ. ευρώ, καθώς και την δεύτερη φάση των έργων ανάπλασης της Αγίας Σοφίας (Τσιμισκή μέχρι την παραλιακή λεωφόρο).

Μέσα στη λίστα των έργων είναι επίσης, η ανάπλαση της πλατείας Μαβίλη, η οποία θα μετατραπεί σε χώρο περιπάτου και αναψυχής, η ανάπλαση του πεζόδρομου της Ικτίνου και της Ζεύξιδος, η ανάπλαση της ζώνης πρασίνου κατά μήκος των τειχών στην οδό Επταπυργίου, η διαμόρφωση οδών ήπιας κυκλοφορίας στο τρίγωνο Δεσπεραί – Δαγκλή και Διαλέττη και η τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο.