Skip to main content

Στο Μαξίμου ο Λεβέντης: «Μην πάρεις πάνω σου αυτό το στίγμα»

Ο πρωθυπουργός συνάντησε νωρίτερα για το ίδιο θέμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Φώφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος συναντάται με τον πρωθυπουργό με θέμα το Σκοπιανό.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνει τον κ. Λεβέντη για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τη γειτονική χώρα για το ονοματολογικό.

Στην πρώτη συνομιλία που είχαν, ο κ. Λεβέντης ανέφερε πως είναι αντίθετος με την σύνθετη ονομασία επειδή περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

«Θα δώσω την συγκατάθεσή μου σε άλλο όνομα», ανέφερε και όταν ο πρωθυπουργός τον ρώτησε ποιο όνομα ο κ. Λεβέντης απάντησε: «Σκόπια»

«Μην δώσεις το όνομα "Μακεδονία" γιατί επάνω σ΄αυτό έχει χυθεί αίμα», τόνισε ο κ. Λεβέντης και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να μην πάρει επάνω του αυτό το στίγμα που θα τον συνοδεύει για πάντα».

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί ο πρωθυπουργός έχει συναντήσει για το ίδιο θέμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Φώφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Σταύρο Θεοδωράκη.