Skip to main content

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ανησυχούν για τον Πάνο Καμμένο

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, να επιχειρήσει «ηρωική έξοδο» από το κυβερνητικό σχήμα ο Πάνος Καμμένος

Ποια συμβουλή δίνουν έμπειροι κοινοβουλευτικοί, κάθε φορά που το θέμα του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έρχεται στη δημοσιότητα; Μην δίνετε σημασία σε ό,τι λέγεται και γράφεται για τα σχέδια του Π. Καμμένου και την προοπτική αποχώρησής τους από το κυβερνητικό σχήμα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, να επιχειρήσει «ηρωική έξοδο».

Όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και πράττει ο κ. Καμμένος, τη μόνη «μάχη» που δίνει σε αυτή τη φάση είναι να διασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις στην επόμενη κυβέρνηση, ενόψει του ανασχηματισμού, που χρονικά τοποθετείται μετά το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και η προχθεσινή αποχή του από τις ομιλίες στη Βουλή, στο πλαίσιο της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό. Είχε προηγηθεί μεταξύ τους συνάντηση, όπου κατέληξαν σε συμφωνία.

Σε ό,τι αφορά στο σκοπιανό και στη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του κ. Καμμένου, όσοι τον γνωρίζουν επιμένουν ότι παρά τις εναλλακτικές προτάσεις του («Βαρντάνσκα») και τις λεκτικές κορώνες του («η Μακεδονία είναι μία»), στο τέλος, όταν έρθει η ώρα, θα πειθαρχήσει. Τουλάχιστον αυτό θέλουν να πιστεύουν στελέχη του Σύριζα.