Skip to main content

Στο Mediterranean Cosmos θα πραγματοποιηθεί το Book Night

Το 3ο Book Night, με τίτλο «Ένα βιβλίο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή... ειδικά αν το διαβάσεις!», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 19:00 στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη.

Το 3ο Book Night, με τίτλο «Ένα βιβλίο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή... ειδικά αν το διαβάσεις!», θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 25 Μαΐου στις 19:00 στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνεται από τα καταστήματα Public μαζί με το Public Book Friends.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν με εισιτήριο ένα ή περισσότερα βιβλία από τη βιβλιοθήκη τους τα οποία θα δοθούν για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών του Εκκλησιαστικού Λυκείου της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, του Ελληνικού Παιδικού Χωριού Φιλύρου, της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, της Μονάδας Συμβουλευτικής Κρατούμενων Θεσσαλονίκης του ΚΕΘΕΑ, της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «Άρσις», του Συλλόγου Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα» και του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Όσσας.

Με εισιτήριο ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη σας μπορείτε να παρακολουθήσετε τα παρακάτω:

-Ζωντανή συναυλία με το Μύρωνα Στρατή, τους Speakeasies Swing Band και την Εύη Σιαμαντά
-Μουσική από γνωστούς DJ & ραδιοφωνικούς παραγωγούς
-Comic art από καλλιτέχνες του Inkorrekt μαζί με τους Γιάννης Τεξή και Χρήστο Σταμπουλή που θα σχεδιάζουν live μπροστά στο κοινό
-Graffiti  art από καλλιτέχνες του Box Gallery
-«Παιχνίδια με τα παραμύθια» για τους μικρούς μας φίλους από τους σπουδαστές του παιδαγωγικού τμήματος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ
-Διάλογο με γνωστούς προσκεκλημένους που θα μιλήσουν για το βιβλίο: Στάθης Παχίδης (τραγουδοποιός), Νίκος Ράκκας (φωτογράφος) και Δάφνη Τζιανοπούλου (ιδρύτρια της Ακαδημίας Σιάτσου).

Τη φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι δημοσιογράφοι  Έλσα Ποιμενίδου (ΕΡΤ3) και Χριστίνα Κανατάκη (TV100)!

Το Booknight αποτελεί διεθνή θεσμό, ο οποίος έκανε την εμφάνιση του στην Ελλάδα το 2011 στο πλαίσιο της εκστρατείας των Public για τη διεύρυνση της φιλαναγνωσίας. Tο Book Night καλωσορίσθηκε με ενθουσιασμό από το ελληνικό κοινό καθώς συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 18.000 τίτλοι βιβλίων, οι οποίοι ενίσχυσαν σημαντικά τις βιβλιοθήκες ιδρυμάτων, όπως είναι οι φυλακές ανηλίκων και γυναικών, το Γηροκομείο Αθηνών, το Σισμανόγλειο, το νοσοκομείο Παίδων Π& Α Κυριακού κλπ

Με το μήνυμα «Ένα βιβλίο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή… ειδικά αν το διαβάσεις!», θα πραγματοποιηθεί μια όμορφη βραδιά με τη συμμετοχή συγγραφέων, εικαστικών & μουσικών με στόχο την ανάδειξη του βιβλίου σε έναν μοναδικό φίλο και τη βοήθεια συνανθρώπων μας που την έχουν ανάγκη.