Skip to main content

Στο Μακεδονία Παλάς το επετειακό συνέδριο διαβητολογικής

Σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στο επετειακό Συνέδριο, που φιλοξενήθηκαν σε 200 και πλέον δωμάτια.

Νέες φαρμακευτικές ουσίες, καθώς και νέες θεραπευτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο 30ο Επετειακό Πανελλήνιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στις 16 με 20 Νοεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στο επετειακό Συνέδριο, που φιλοξενήθηκαν σε 200 και πλέον δωμάτια του εμβληματικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης. Προς τιμή των συμμετεχόντων δόθηκε και ειδική δεξίωση στο χώρο του εστιατορίου του Makedonia Palace, όπου οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις πιο ευφάνταστες γεύσεις μέσα από τα μενού του ξενοδοχείου παρέα με την καλύτερη θέα της Θεσσαλονίκης.

Με καλεσμένους διεθνώς διακεκριμένους καθηγητές από όλο τον κόσμο, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού, γεγονός που θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπισή του.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου και συγκεκριμένα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε και ημερίδα, εντός του ξενοδοχείου, για το κοινό, με θέμα: "Σακχαρώδης Διαβήτης: Τρόπος Ζωής".

Μετά την ολοκλήρωσή της, πραγματοποιήθηκε και συμβολική ποδηλατοδρομία με σύνθημα "Ποδήλατο για τον Διαβήτη" στη Νέα Παραλία με αφετηρία το Makedonia Palace και στόχο την διάδοση του μηνύματος για την αντιμετώπιση του διαβήτη μέσα από την καθημερινή άσκηση.

Ο πρόεδρος της ΔΕΒΕ, Τριαντάφυλλος Διδάγγελος, σχετικά με τη συνεργασία της Διαβητολογικής Εταιρείας με το ξενοδοχείο, δήλωσε: «Το ξενοδοχείο Makedonia Palace είναι ένα από τα στολίδια της πόλης μας. Η θέση του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κοντά στο Λευκό Πύργο αποτελεί σημαντικό κριτήριο για την επιλογή του ως χώρο διεξαγωγής Συνεδρίων και Επιστημονικών Εκδηλώσεων. Το πάντα χαμογελαστό προσωπικό του, εξυπηρετεί άψογα τους επισκέπτες του ξενοδοχείου και οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι περισσότερο από επαρκείς. Ευελπιστούμε του χρόνου, με την ανακαίνιση του ξενοδοχείου, να επεκταθεί η αίθουσα του Συνεδρίου προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει τους 2.000 συνέδρους. Φέτος, η αίθουσα δεν μπόρεσε να καλύψει την συγκεκριμένη ανάγκη μας και καταφύγαμε στη λύση μιας δεύτερης αίθουσας με on-line μετάδοση του συνεδρίου.»

Από την πλευρά της, η Άντη Παναγιωτίδου, Marketing Manager του Makedonia Palace, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχή διοργάνωση του Συνεδρίου, τονίζοντας τη διαρκή προσπάθεια που καταβάλλει το ξενοδοχείο για την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στο κομμάτι του συνεδριακού τουρισμού.