Skip to main content

Στο... κόλπο και οι «ξεχασμένοι» νεολαίοι!

Οι δημοσκοπήσεις της Ιπποκράτους για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές προκάλεσαν την... επανασύσταση της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ!
Του Σπύρου Νάννου


Από «παραγκωνισμένοι», έγιναν «αναγκαστικοί». Και σήμερα φιγουράρουν σε λίστες υποψήφιων Περιφερειρχών και Δημάρχων του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα. Αναφερόμαστε φυσικά στους νεολαίους του κόμματος που τελικά «επαναδραστηριοποιούνται» στην πολιτική μάχη της 7ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με to δόγμα του Μιχάλη Καρχιμάκη «...κανείς δεν περισσεύει...».

Τις τελευταίες 20 ημέρες, οι εκπρόσωποι της Νεολαίας, προσπαθούν με κάθε τρόπο να ευαισθητοποιήσουν τους νέους του κόμματος, οι οποίοι σημειωτέον δεν είναι τόσο ένθερμοι, λόγω μνημονίου αλλά και λόγω της…συμπεριφοράς του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια και την προσπάθεια που έγινε να μείνουν στο «πάγκο» και να μην έχουν φωνή σε ό,τι συμβαίνει.

Ωστόσο, φαίνεται ξεκάθαρα πως… επανακάμπτουν, καθώς σε ανακοινώσεις καλούν οι νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ τους… νεολαίους του Κινήματος να δώσουν βροντερό παρών στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.

«Οι Εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελούν μια κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση, καθώς οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τα πρόσωπα και τους πολιτικούς σχηματισμούς που θα τους εκπροσωπήσουν για τα επόμενα χρόνια. Τα νέα αυτοδιοικητικά όργανα θα κληθούν να διαχειριστούν και να δώσουν λύσεις σε πολλά από τα άμεσα και καθημερινά προβλήματα. Συνάμα θα αποτελέσουν τα εργαλεία της αναπτυξιακής ανάτασης της πατρίδας μας. Οι εκλογές αυτές σηματοδοτούν μάλιστα μια σημαντική ενίσχυση των αυτοδιοικητικών θεσμών, μέσα από το νόμο «Καλλικράτης», μια προοδευτική μεταρρύθμιση, που αλλάζει ριζικά το χάρτη της χώρας και φέρνει την άσκηση των εξουσιών πιο κοντά στους πολίτες» επισημαίνεται σε ανακοίνωση δείχνοντας καθαρά την… αγωνία που υπάρχει.

Και συνεχίζει: «Το ΠΑΣΟΚ, με αυτή τη μεταρρύθμιση, καθιερώνεται στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών ως ο πολιτικός χώρος που πιστεύει πραγματικά, και όχι προσχηματικά, στην Αυτοδιοίκηση και την αποκέντρωση της εξουσίας. Ο «Καλλικράτης» προωθεί την πραγματική αποκέντρωση των υπηρεσιακών δομών και αρμοδιοτήτων του κράτους και την ταυτόχρονη ανάληψη τους από τους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης. Διασφαλίζει και εξοικονομεί σημαντικούς πόρους για την Περιφέρεια, προωθεί την αμεσότητα επίλυσης των προβλημάτων σε ζωτικούς τομείς, όπως Υγεία, Παιδεία και Υποδομές, προσφέρει τα θεσμικά εργαλεία για την διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ έρχεται στη συνέχεια στο… ψητό, δίνοντας με τη σειρά της πολιτικό χαρακτήρα στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές: «Οι επικείμενες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές είναι ακόμη μεγαλύτερης σημασίας για τον ελληνικό λαό, με έντονο πολιτικό χαρακτήρα και διακύβευμα. Σε συνθήκες της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα, μετά τη Μεταπολίτευση, η επιλογή αυτών που θα κληθούν να διαχειριστούν και να προωθήσουν πολιτικές άρρηκτα συνδεδεμένες με την καθημερινότητα του πολίτη και το βιοτικό του επίπεδο, είναι ξεκάθαρα πολιτικές επιλογές. Το ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη Προοδευτική παράταξη, ήταν η μοναδική που στήριξε πολιτικά τον «Καλλικράτη», όταν τα άλλα κόμματα επέλεξαν να μείνουν είτε στη συντήρηση είτε στη μικροπολιτική διαχείριση. Για αυτό το λόγο η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που κατατίθεται μέσα από τους υποστηριζόμενους από την Παράταξη συνδυασμούς, είναι και αυτή που ο λαός θα υπερψηφίσει, δίνοντας έτσι ένα ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ του «Καλλικράτη», υπέρ της Αποκέντρωσης και της Αυτοδιοίκησης, υπέρ της Ανάπτυξης και της Προόδου της Ελλάδας. Συνάμα οι Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές αποτελούν ένα σημαντικό πεδίο ανάδειξης νέων στελεχών και ανανέωσης της πολιτικής ζωής».

Και καταλήγει ως εξής: «Οι εκλογές της 7ης Νοέμβρη, αποτελούν πολιτικό στοίχημα και για τα χιλιάδες μέλη και φίλους της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ θα είναι παρούσα, όπως κάθε φορά, στην πολιτική μάχη των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών. Με εκατοντάδες μέλη και στελέχη της να διεκδικούν την εκλογή τους με τα ψηφοδέλτια της Παράταξης, σε όλη τη χώρα. Μια μάχη, με την οποία σηματοδοτούμε την διεκδίκηση ενός άλλου μοντέλου διοίκησης, μίας άλλης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής, από την προοδευτική νεολαία στη χώρα μας.

Καλούμε όλους τους νέους και όλες τις νέες, μέλη και φίλους του κινήματος μας, να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτές τις εκλογές...».